SLUČAJ NEISPRAVNE VODE: Optuženi priznali širenje laži o zagađenju!
Foto: Reuters

epilog slučaja

SLUČAJ NEISPRAVNE VODE: Optuženi priznali širenje laži o zagađenju!

F. J. (42) i B. C. (39) su u tužilaštvu izjavili da se kaju, ali i da nisu imali nameru da šire paniku

Objavljeno:

F. J. (42) i B. C. (39), privedeni zbog sumnje da su na društvenim mrežama širili lažne informacije o zagađenoj vodi u Beogradu, u petak su u tužilaštvu rekli da se kaju.

Oni su priznali da su pisali sporne poruke, ali i da nisu nameravali da šire paniku. Saslušani su u Višem tužilaštvu zbog sumnje da su izvršili delo izazivanje panike i nereda, a kako je potvrdila Tatjana Sekulić, portparol VJT, tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo.

MUP je saopštio pre dva dana da se F. J. i B. C. sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da u naredna dva dana vodu u beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se greškom prosuo metan pun kancerogenih čestica. B. C. je, inače, zaposlen u MUP.

Četrnaestoro ljudi osuđeno je u poslednje tri godine za izazivanje panike i nereda u Srbiji, mahom uslovnim kaznama, iako su mediji pisali o krivičnim prijavama zbog lažnih dojava o bombama, plutanju stotina leševa tokom poplava u Obrenovcu, štetnom dejstva dečjih vakcina...

Dvoje ih je osuđeno na kraću zatvorsku kaznu, troje na novčane, a devetoro na uslovne kazne.

(Espreso.co.rs/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.