Šta ti je sudbina: Baka iz Boljevca nasledila pet miliona dolara, a živi u kući od blata!

Kao na filmu

Šta ti je sudbina: Baka iz Boljevca nasledila pet miliona dolara, a živi u kući od blata!

Pred Novu godinu na račun M. Z. je iz Australije, kao nasledstvo njenog supruga koji je preminuo 2011. uplaćeno 940.000 australijskih dolara, kao i nekoliko miliona dolara u nekretninama koje se nalaze na petom kontinentu
Objavljeno:

U boljevačkom planinskom selu u trošnom kućerku od blata, koji samo što se ne sruši, okruženom šumom, putem kojim se jedva dolazi i leti od poljoprivredne penzije koja iznosi svega desetak hiljada dinara, živi M. Z. (86)! I tu možda ne bi bilo ništa neobično - da ova starica nije milioner, i to devizni! Ko će šta da zgrabi?! Kako će Titovi potomci da podele 200.000 predmeta? Naime, pred Novu godinu na račun M. Z. je iz Australije, kao nasledstvo njenog supruga M. Z. koji je preminuo 2011. uplaćeno 940.000 australijskih dolara, kao i nekoliko miliona dolara u nekretninama koje se nalaze na petom kontinentu. Starica nije želela da otvori vrata i razgovara s novinarima, ali u selu su kao po običaju znali celu priču napamet. A priča je dostojna scenarija za holivudski film. "Krajem 60-ih godina prošlog veka M. Z. i njen suprug su trbuhom za kruhom otišli u Australiju", kažu komšije i dodaju:

"Žena se nakon nekoliko godina vratila u Srbiju jer joj je bila bolesna majka. Ona je ostala u Srbiji i više se nije vraćala u Australiju. Nastavila je da živi u toj trošnoj kući usred šume. Njen suprug se u međuvremenu u Australiji ponovo oženio mada se zakonski nije razveo od svoje prve žene. Čuli smo i da je on stekao veliko bogatstvo tamo u zemlji kengura. Ali mislili smo da su u pitanju glasine. Godine su prolazile a M. Z. od svog supruga sve do pre nekoliko meseci nije imala nikakvih vesti. Tek pred kraj prošle godine pozvali su je iz banke u Boljevcu u kojoj prima penziju i kazali joj da je nasledila 940.000 dolara i da joj je novac uplaćen na račun", pričaju komšije. Kako se ispostavilo suprug joj je preminuo 2011. godine, a još ranije druga žena sa kojom se bio venčao. Nisu imali dece. Nakon njegove smrti Australijanci su se dali u potragu za naslednicima i pronašli su M. Z.
Komšije kažu i da je starica posle dobijanja nasledstva ostala ista i nepristupačna za druge ljude kao i pre. Pre nekoliko dana iz banke je podigla par hiljada evra kako bi poplaćala nagomilane račune. (Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.