ZA PRODAJU BOSTANA, SLADOLEDA I KOKICA UFUR SU BUKVALNO MILIONI: Ako želite da prodajete u sezoni, moraćete da odrešite kesu! OVO SU CENE!
Foto: Nebojša Mandić, Profimedia, Ilustracija

istraživali smo za vas

ZA PRODAJU BOSTANA, SLADOLEDA I KOKICA UFUR SU BUKVALNO MILIONI: Ako želite da prodajete u sezoni, moraćete da odrešite kesu! OVO SU CENE!

Za "ufur" u ovaj biznis, koji je čisto sezonski, mora se

"iskeširati" između 650.000 i dva miliona dinara.

Objavljeno: 20:04h

U trenucima slabosti, kad vam sve dozlogrdi, sigurno ste barem jednom došli u taj stadijum da kažete - e, idem da uzmem tezgu i radim na pijaci.

Danas, verovali ili ne, to uopšte nije tako lako, a kamoli jeftino!

Naime, na poslednjioj licitaciji za dodelu pijačnog poslovnog prostora i pijačne opreme na beogradskim pijacama nadmetao se veliki broj učesnika, a najžešća borba vodila se za zakup jedne tezge na pijaci "Banjica", za koju se nadmetalo petoro ljudi, te je početna licitacione cena od 25.000 porasla na 570.000 dinara (4.800 evra), a jedan lokal je izlicitiran na 450.000 dinara.

Banjica je najskuplja
Banjica je najskuplja foto: Google street view

Opšta pomama, osim za ovom tezgom, zavladala je i za još dve, takođe prestoničke. Na pijaci "Skadarlija" dve nove tezge izlicitirane za cenu iznad 200.000 dinara, dok je na pijaci "Zemun" za dozvolu za korišćenje jedne tezge plaćeno 190.000 dinara.

Pijaca u Zemunu na ceni
Pijaca u Zemunu na ceni foto: Nebojša Mandić

Prema tome, ukoliko želite "top" tezgu sa super lokacijom, potrebno je da iskeširate tričavih 5.000 evra. Koliko je to isplativo na dalje staze, znaju samo oni koji su sa početne cene došli do ove basnoslovne sume.

Da ovo nije usamljen slučaj, pokazuju i drugi vidovi trgovine na udarnim lokacijama, za koje su takođe potrebne velike sume novca.

Tako, ukoliko želite da prodajete kokice u Knez Mihajlovoj ulici, za to je potrebno da iskeširate pravo bogatstvo!

Vlasnici kioska za godišnji zakup za prodaju kokica moraju da iskeširaju i do 25.000 evra, ukoliko žele udarnu lokaciju.

Da ironija bude još veća, ni prodavanje sladoleda na ulici nije tako bezazlena stvar. Za "ufur" u ovaj biznis, koji je čisto sezonski, mora se

"iskeširati" između 650.000 i dva miliona dinara.

Bonus video:

MALENA SOFIJA STIGLA U SRBIJU: Vuk i Nataša Jeremić doveli ćerku iz Njujorka u otadžbinu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.