MOJOJ ĆERKI MARIJI DOKTOR JE OTEO STAN, DUGUJE JOJ 800.000 EVRA! Oglasila se Mira Marković
Foto: Profimedia

prekinula spekulacije

MOJOJ ĆERKI MARIJI DOKTOR JE OTEO STAN, DUGUJE JOJ 800.000 EVRA! Oglasila se Mira Marković

Nije mogla više da ćuti

Objavljeno:

Predsednica JUL-a Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, kaže da je beogradski doktor Nikola Antić „na prevaru“ uzeo stan od njene ćerke Marije.

Kako navodi jedan beogradski list Marija Milošević i Antić napravili su dogovor da mu ona proda svoj stan od 235 kvadrata i deo placa na Dedinju za 800.000 evra, ali da joj on novac nikad nije uplatio.

Antić je, kako navode mediji, zemljište, svoj i Marijin stan, koji se nalaze u istoj zgradi založio kod banke da bi uzeo kredit, a kako rate za kredit nije vraćao, izvršitelji su zaplenili plac i oba stana i objavili prodaju, procenjujući svu imovinu na oko dva miliona evra.

Markovićeva kaže da je njena porodica godinama poznavala Antića i da mu je svojevremeno pomogla u svemu što je mogla, kao i da je Antić bio drug njihove ćerke Marije duže od 30 godina.

Ona tvrdi da je Marija pre pet godina sklopila s Antićem ugovor kojim mu prodaje stan.

- On je na osnovu tog ugovora registrovao Marijin stan kao svoj, na osnovu tog vlasništva podigao je kredit. Kredit nije otplaćivao i stan je, kao njegovo vlasništvo, stavljen na prodaju. A Mariji stan nikad nije platio – tvrdi Mira Marković i navodi da u našem narodu postoji izreka – „oteto prokleto“.

Inače, viši sud u Beogradu zakazao je za 27. jun objavljivanje prvostepene presude predsednici JUL-a Mirjani Marković i ostalim optuženim za nezakonitu dodelu državnih stanova 2000. godine, pošto je 4. juna, nakon skoro 15 godina, okončano suđenje.

Markovićevoj se sudi u odsustvu jer je nedostupna pravosudnim organima Srbije i za njom je 2005. godine raspisana međunarodna poternica.

Ona se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, jer je prema optužnici, kao predsednica direkcije JUL-a tadašnje neke članove Komisije Vlade Srbije za dodelu stanova podstrekavala da dodele stan dadilji svog unuka Iloni Pešić, iako ona nije ispunjavala zakonom predviđene uslove.

Bonus Video:

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs/Afera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.