OSKRNAVLJEN SPOMENIK ŽARKU ZRENJANINU: Sramotna poruka na postamentu otkriva podelu u ovom gradu!
Foto: Fonet, Ilustracija

previranje

OSKRNAVLJEN SPOMENIK ŽARKU ZRENJANINU: Sramotna poruka na postamentu otkriva podelu u ovom gradu!

- Srpski ultradesničari očigledno se trude da ne zaostanu, verovatno zbog toga što im je ideološki bliži nemački nacizam nego jugoslovenski komunistički antifašizama - napisano je

Objavljeno:

Aktivisti Zrenjaninskog socijalnog foruma (ZSF) osudili su danas skrnavljenje spomenika narodnom heroju Žarku Zrenjaninu na čijem su postamentu, preko natpisa imena antifašistikog borca izlepljeni posteri na kojima piše "Petrovgrad nikad Zrenjanin" sa potpisom "akcija.org". - Ovaj gnusni čin samo je još jedan dokaz da pristalice promene naziva grada Zrenjanina ne biraju sredstva kojima bi postigli svoj cilj. Budući da ogromna većina građana ne podržava njihovu inicijativu, prinuđeni su da se koriste najprljavijim sredstvima - navodi se u saopštenju ZSF. Ukazali su i da bi, budući da se spomenik nalazi u centru grada, na lokaciji koja je verovatno pokrivena kamerama, policija lako mogla da otkrije počinioce.

Aktivisti ZSF zahtevaju da nadležne komunalne službe ukolne nalepljene postere, a da državni organi spreče da se ovako nešto ponovo desi. Istakli su i da je skrnavljenje spomenika i drugih obeležja antifašističkim borcima prisutno je u celom regionu, a da u tome naročito prednjače proustaški krugovi u Hrvatskoj. - Srpski ultradesničari očigledno se trude da ne zaostanu, verovatno zbog toga što im je ideološki bliži nemački nacizam nego jugoslovenski komunistički antifašizama - poručili su aktivisti ZSF. Iza adrese "akcija.org" stoji organizacija Srbska akcija koje se predstavlja kao udružena borbena delatnost i zajedničko pregnuće pravoslavnih srbskih rodoljuba".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.