Zeleni raj odgovara na optužbe: NIKO NIJE SEKAO ŠUMU NA NASIPU DA BI GRADIO!
Foto: Filip Plavčić

pobunili su se

Zeleni raj odgovara na optužbe: NIKO NIJE SEKAO ŠUMU NA NASIPU DA BI GRADIO!

Oni su demantovali navode našeg sagovornika

Objavljeno:

Portal Espreso pre nekoliko dana pisao je o Savskom nasipu i stotinama posečenih stabala za koje niko nije odgovarao kao poređenje izletnika na koje je osuto drvlje i kamenje jer su u Košutnjaku isekli jedno stablo.

Ovim povodom na našu adresu stigao je demanti od Udruženja ljubitelja reke Save "Zeleni raj", koji su više puta optuživani da su krčili šumu i gradili nelegalne vikendice.

Oni su napisali:

- Po ko zna koji put Oliver Ilić besramno laže kako bi skrenuo pažnju javnosti na svoju prljavu kampanju. Portal ESPRESO je objavio tekst pod naslovom „DRVLJE I KAMENJE NA IZLETNIKE KOJI SU SEKLI DRVO U KOŠUTNJAKU, A ĆUTANJE O STOTINAMA POSEČENIH STABALA:

Zašto niko ne priča o pustošenju Savskog nasipa?“ u kome vlasnike, ne samo da poredi sa bahatim drvosečama iz Košutnjaka, već ih prikazuje kao beskrupulozne „terminatore“.

- To što izvesni gospodin Milan Mića Jovanović ne zna da to što tvrdi gluposti o pregrađivanju savskog korita zbog izgradnje teniskih terena je posledica njegove indoktrinacije od strane NGF „savski nasip“.

- Uzgred, teniski tereni se nalaze u branjenoj zoni a ne u forlendu a tu gde je posečena šuma „zbog ljudske bahtosti“, nema ni jedne vikendice.

- Novinarskoj ekipi Espresa smo nedavno, prilikom njihove posete, objasnili gde se šta dešavalo u forlandu i tom prilikom su i načinjeni neki od objavljenih smimaka. Slika na kojoj se vidi mlada šuma bele topole je posađena 2006. godine uz posredovanje nekih naših članova umesto prthodno posečene šume na tom mestu.

Oliver Ilić bi voleo da bude interesantan pa besramno laže o posečenom drvodedu ne nudeći nikakakav dokaz osim manipulacije satelitskim snimcima kojima dovodi neupućene u zabludu.

Tako je besramna i njegova tvrdnja o profesoru Matiću, našem predsedniku, gde kaže:

„Što se sečenja drveća na Savskom nasipu tiče, imamo i profesora koji je javno govorio da je sekao topolu jer je "bezveze da tu stoji", a isti čovek ima nelegalnu vikendicu na Savskom nasipu“.

Radi se o ordinarnoj laži koju samo bolesni um može da izmisli i izgovori. Profesor Matić, na koga se ovde insinuira nikada tako nešto nije izgovorio. Na donjoj slici možete videti kako izgleda okruženje njegove sojenice gde je svojevremeno ugostio novinare drugog lista.

foto: Printscreen / Prva.rs

Bonus video:

Simo Spasić u Hrtkovcima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.