MINISTARSTVO PROMENILO PLAN: Mala matura će biti održana ipak bez najavljenih promena!
Ipak neće doći do promena na ispitu, Foto: aleksandar jovanović

odustali

MINISTARSTVO PROMENILO PLAN: Mala matura će biti održana ipak bez najavljenih promena!

Ministar je najavio i strogu kontrolu u okruzima u kojima su lani zabeležene neregularnosti, poručivši da će svi raspoloživi resursi Ministarstva prosvete biti na terenu i da veruje da će ove godine rezultati biti objektivniji

Objavljeno:

Iako je prošle godine uveliko najavljivano da će završni ispit malih maturanata biti sniman kamerama u svim školama iz ptičje perspektive, do toga ipak neće doći. Prvobitni plan će biti sproveden u školama koje imaju video nadzor i to će biti primenjeno kao probni model.

To je izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević. On je najavio strožu kontrolu na predstojećoj maloj maturi i podvukao da će za eventualne nepravilnosti odgovarati, pre svega, direktori škola.

Na završnom ispitu neće više dežurati nastavnici iz drugih škola, već će svako biti u svojoj, što, kako je rekao ministar, znači da će "domaćin biti apsolutno odgovoran za sve". Jedino će supervizori biti iz drugih škola.

Mladen Šarčević
Mladen Šarčević foto: Nebojša Mandić

Ministar je najavio i strogu kontrolu u okruzima u kojima su lani zabeležene neregularnosti, poručivši da će svi raspoloživi resursi Ministarstva prosvete biti na terenu i da veruje da će ove godine rezultati biti objektivniji.

Radi poboljšanja objektivnosti ministar kaže da će ove godine biti promenjen i način bodovanja na maloj maturi. Uspeh iz škole nosiće maksimalno 60 bodova, dok će na tri testa đaci moći da ostvare 40 bodova.

Mala matura zakazana je za 18, 19. i 20. jun.

Bonus video:

Espreso intervju: Dana Vulin

(Espreso.co.rs/Danas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.