NEMA VIŠE FARMERKI I KRATKIH PANTALONA U ŠKOLAMA: Stiže novi KODEKS oblačenja za učenike!
ILUSTRACIJA/ I nastavnici i đaci će morati da povedu računa o oblačenju, Foto: aleksandar jovanović

Republika srpska

NEMA VIŠE FARMERKI I KRATKIH PANTALONA U ŠKOLAMA: Stiže novi KODEKS oblačenja za učenike!

Pirsinzi, minđuše u nosu, obrvama ili usnama zvanično odlaze u prošlost u osnovnim školama u Republici Srpskoj

Objavljeno: 14:48h

Đaci u osvnovnim školama u Republici Srpskoj moraće da povedu računa o svom oblačenju dok su u školama. Nova pravila propisana etičkim kodeksom zabranjuju nošenje visokih potpetnica, prljave odeće, pored toga u školu se ne sme dolaziti golog stomaka ili grudi.

- Dešava se, pogotovo u letnjim nekim danima kada je vrućina velika da devojčice dolaze, učenice, sa majicama na bretelice ili na primer u sandalama. Dečaci opet u bermudama. Tu im odmah skrenemo pažnju - izjavila je Blanka Janjanin, osnovna škola Radoje Domanović u Osječanima.

Za nastavnike važe slična pravila. U škole će morati da dolaze poštujući tačno određen modni stil. Ono što je sve iznenadilo je da farmerke više neće biti dozvoljene, kao ni kožne i kratke pantalone.

Košulje, bluze i majice bez rukava takođe odlaze u prošlost. Nastavnički modni detalj više ne sme da bude pretesna i odeća sa dubokim dekolteom. Nedopustiva su neprimerena obeležja i poruke na majicama.

Na pitanje da li će se, ako bude morao, odreći farmerki Jugoslav Spasojević, nastavnik u osnovnoj školi Miloš Dujić iz Čelinca kaže:

"Heh, to je sad malo pitanje, jer farmerke svakodnevno svi nosimo. Ne vidim razloga da muškarac ne može nositi farmerke ako su uredne čiste".

Učiteljica Vera raspust provodi u trenerci i patikama. Zna se, kaže u školi nosi suknje, košulje i sakoe.

"Evo pošto je prolećni raspust pa i mi prosvetni radnici smo našli za pravo da se ovako sportski obučemo, jer smo krenuli u šetnju. Nadam se da nam niko neće zameriti jer i mi smo ljudi kao i svi drugi", rekla je Vera Milošević, učiteljica iz Trebinja.

Bez obzira na to koliko je vruće nastavnicima neće biti dozvoljen dolazak u patikama, kao ni papučama ili japankama.

U tekstu piše da nepoštovanje etičkog kodeksa predstavlja povredu radne obaveze i dužnosti. Ipak nije preciziran način kontrole.

Nastavnici kažu: "Biće kao i svaki put do sad." Oni će kontrolisati učenike, direktor njih ili će po potrebi jedni drugima u zbornici biti modna policija.

BONUS VIDEO:

DA LI JE OVO MOGUĆE: Evo kako zaista izgleda skok iz aviona sa nekoliko hiljada metara!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.