PITALI SMO NAŠE STUDENTE NAJVAŽNIJE PITANJE ZA BUDUĆNOST SRBIJE: Pogledajte da li žele da ostanu u Srbiji ili ne (VIDEO)
Foto: Damir Dervišagić, Filip Plavčić, Ilustracija

DANAS JE NJIHOV DAN

PITALI SMO NAŠE STUDENTE NAJVAŽNIJE PITANJE ZA BUDUĆNOST SRBIJE: Pogledajte da li žele da ostanu u Srbiji ili ne (VIDEO)

Kako obeležavaju međunarodni dan studenata...

Objavljeno:

Četvrti april studenti u Beogradu obeležavaju u znak sećanja na velike demonstracije koje su beogradski studenti organizovali 4. aprila 1936. Tada je u protestu, zbog jačanja fašizma u Nemačkoj, ubijen student prava Žarko Marinović.

Kako danas studenti dočekuju svoj dan?

Sve veći broj studenata poslednjih godina odlučivao se na odlazak iz zemlje nakon završenih osnovnih studija, bilo da je to zbog daljeg usavršavanja ili zaposlenja, što državu poziva na odgovornost.

Danas smo izašli na ulice Beograda,kako bismo saznali kakva je trenutna situacija i da li studenti žele da ostanu u svojoj zemlji ili da idu preko, trbuhom za kruhom?

Rezultat je bio iznenađujuće dobar,štaviše neočekivan, većina studenata bi nakon završetka studija ostala u svojoj zemlji, jer kako kažu - promene su neophodne.

- Da ostao bih u Srbiji, lepa je zemlja - kazao nam je jedan od njih.

- Zato što je ovde moja porodica, ljudi koje volim, student sam Pravnog fakulteta i ovde se pronalazim

- Iskreno, sviđa mi se moja zemlja i mislim da joj trebaju promene - stav je jedne studentkinje.

U manjini su bili oni koji su izjavili da bi želeli da idu u inostranstvo zbog,kako kažu boljih poslovnih prilika i zarade.

Pogledajte video:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.