DA LI BI PATRIJARH PAVLE TREBALO DA POSTANE SVETAC? Zbog ove fotografije tviteraši smatraju da NIJE ZASLUŽIO (FOTO)
Na prolećnom zasedanju Svetog arihijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve tema će biti kanonizacija patrijarha Pavla, Foto: wikipedia / MGB

zanimljiv tvit

DA LI BI PATRIJARH PAVLE TREBALO DA POSTANE SVETAC? Zbog ove fotografije tviteraši smatraju da NIJE ZASLUŽIO (FOTO)

Koji je vaš stav?

Objavljeno: 17:46h
Milica Božinović

Mnogi smatraju da sledeći svetitelj SPC treba da postane počivši patrijarh Pavle. Pavle je bio poglavar SPC i još za života stekao je epitet svetog čoveka.

Bi jeo izuzetno poštovan među vernicima. O njegovim dobrim delima se i danas se govori, a da li će na kraju biti proglašen za sveca, znaće se na prolećnom zasedanju Svetog arihijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve. Jedna od glavnih tema najverovatnije biće upravo kanonizacija patrijarha Pavla.

Ipak, ima onih koji smatraju da patrijarh ne zaslužuje da bude svetac. Naime, jedan korisnik Tvitera napisao je da vođen svojom savešću, takvoj inicijativi ne želi da pruži podršku, a objavio je i dve fotografije, koje su verovatno i povod za takav stav.

Na fotografijama je patrijarh Pavle u društvu Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

"Povodom inicijative da Patrijatrah Pavle bude proglašen za Sveca... Ne, nije zaslužio...! Pa, otpracajte, blokirajte... Moj Bog je moja Savest.. - napisao je korisnik ove društvene mreže.

Koji je vaš stav?

BONUS VIDEO:

Pitali smo građane da li bi ratovali za Kosovo

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.