IZGLEDA DA ŠKOLA GORI, A NE ZNAMO KO SE ČEŠLJA! Kako su srpski osnovci pomešali srpskog pisca sa Radošem Bajićem (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Printsccreen/Youtube

kuda plovi ovaj brod...

IZGLEDA DA ŠKOLA GORI, A NE ZNAMO KO SE ČEŠLJA! Kako su srpski osnovci pomešali srpskog pisca sa Radošem Bajićem (FOTO)

Učenici osnovnih i srednjih škola nemaju skoro nikakva znanja o srpskim piscima, književnicima, pesnicima...

Objavljeno: 10:19h

Đaci Lazu Kostića, koji je bio je bio srpski književnik, pesnik, advokat, novinar, dramski pisac... prepoznaju kao Radoša Bajića, glumca i režisera.

Naime, na društvenim mrežama osvanula je fotografija testa, čiji su odgovori i više nego zabrinjavajući. Zadatak je bio da se prepozna značajna ličnost iz srpske kulture i da se odgovori na pitanja o toj ličnosti.

Učenik je tako napisao da je na slici Radoš Bajić, da je oblast u kojoj deluje gluma, a kao njegovo delo naveo je seriju "Selo gori, a baba se češlja".

Pogledajte fotografiju:

I tako se opet javlja polemika oko obrazovanja naše omladine. Naime, primedbe na obrazovni sistem u Srbiji stalna je tema, i nažalost, svedoci smo svakodnevnog "zločina nad obrazovanjem". Danas klinci u školskim klupama više znaju o nekoj Luni i Slobi iz rijaliti programa, nego o ličnostima koje su od značaju za srpsku istoriju, književnost ili kulturu.

Sve dok iz zvučnih kutija budu izbijali "krici" starleta, samozvanih umetnika i ostalih iz ove branše, deca će i dalje mešati Lazu Kostića sa Radošem Bajićem, ili na Sajmu knjiga trčati da se slikaju sa starletom Avom Karabatić.

BONUS VIDEO:

Dom omladine ponovo raskopan


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.