Javni izvršitelj i kupci pokušali da uđu u stan bivšeg pukovnika, GRAĐANI SPREČILI POKUŠAJ OTIMAČINE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Za krov nad glavom, Filip Plavčić

HAOS!

Javni izvršitelj i kupci pokušali da uđu u stan bivšeg pukovnika, GRAĐANI SPREČILI POKUŠAJ OTIMAČINE! (FOTO) (VIDEO)

Božidar živi u konstantnom strahu, i kako nam je rekao, ne može ni da umre u miru. Sada, suočava se sa situacijom da mu zbog tuđeg duga prodaju stan čiji je on zapravo vlasnik!

Objavljeno:

Božidar Milosavljević ima 88 godina, preko 50 godina vojničkog staža, i ponosni je učesnik svih ratova od 1941. godine. Sada, kako kaže star i nemoćan postao je prevara sistema.

foto: Filip Plavčić

Doživeo je sudbinu, da mu ćerka i dve unuke možda ostaju bez krova nad glavom. Živi u konstantnom strahu, i kako nam je rekao, ne može ni da umre u miru. Sada, suočava se sa situacijom da mu zbog tuđeg duga prodaju stan čiji je on zapravo vlasnik.

Javni izvršitelj i potencijalni kupci stana čiji je Božidar vlasnik pokušali su danas da uđu u stan porodice Milosavljević u Žarkovu, ali su ih aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" i grupa građana sprečili u tome.

Pogledajte video:

Licitacija za prodaju tog stana će biti sutra u 11h u Ulici Kneginje Zorke 2.

foto: Za krov nad glavom
foto: Za krov nad glavom
foto: Za krov nad glavom
foto: Za krov nad glavom

Podsećamo, pukovnik u penziji, Božidar Milosavljević je kupio stan u Ulici Ratka Mitrovića u Žarkovu od izvesnog Slobodana Ivanovića kome se gubi svaki trag, niti ga kako on kaže, iko sada traži.

Stan od 36 kvadrata je sada ponuđen na javnu prodaju kako bi javni izvršitelj naplatio potraživanja banke.

foto: Filip Plavčić

Javni izvršitelj je kako nam je Božidar objasnio tražio podršku policije kako bi zainteresovanih pet kupaca moglo da razgledaju Božidarov stan, pre prodaje, iako se zna da Ivanović nije vlasnik.

foto: Filip Plavčić

Ipak, Božidar nije odmah po sklapanju ugovora otišao u katastar kako bi se upisao kao novi vlasnik, zbog ozbiljnih zdravstvenih problema koje je tada imao. On je angažovao advokate koji su kako bi se sprečila nenadoknadiva šteta, pokrenuli parnični postupak pred Drugim osnovnim sudom. Ipak, to ga nije umirilo.

Poenta cele priče je što Milosavljević nema nikakav dug, već se bivši vlasnik zadužio kod banke jer se stan u katastru i dalje vodio na njega. Stan u kome živi Milosavljevićeva ćerka i dve unuke je sada stavljen na prodaju.

foto: Filip Plavčić

Božidar je stan platio prodavcu, kao i sve poreze na prenos prava. Preveo je sve račune na svoje ime i prilikom kupovine stana nije bilo nikakve zabrane.

Prodavac stana, Slobodan Ivanović je imao veliki dug prema banci, a u samom trenutku prodaje tog stana Božidaru koji ga je kupio 6. maja 2016. godine u kupoprodajnom ugovoru koji je i notar overio, nije postojao nikakav teret, zabrana, niti hipoteka.

Božidar je saznao iz izvoda iz lista nepokretnosti, koji je pribavio kod nadležnog katastra, da je za njegov stan u aprilu, podnet zahtev za upis promene, a na osnovu naplate duga banke od bivšeg vlasnika. Od tog dana kreće borba ovog 88-godišnjeg čoveka.

Ukoliko se nađe kupac, verovatno će izvršitelji prinudno pokušati da isele njegovu ćerku i dve unuke.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.