VAKCINISAO SAM SVOJU DECU JER ŽELIM DA IH ZADRŽIM! Lekari, novinari i glumci poslali JAKU PORUKU ANTIVAKSERIMA! (VIDEO)
Foto: Printscreen

zašto bismo išli mimo sveta?

VAKCINISAO SAM SVOJU DECU JER ŽELIM DA IH ZADRŽIM! Lekari, novinari i glumci poslali JAKU PORUKU ANTIVAKSERIMA! (VIDEO)

Vakcinacija je jedini lek protiv malih boginja. Čuvajmo našu decu, negujmo našu naciju.

Objavljeno:

Dve hiljade ljudi u Srbiji obolelo je od malih boginja. Neki su, nažalost izgubili bitku sa ovom opakom bolešću.

Svesni smo da ne možemo zaustaviti besmislene priče koje antivakcinalni lobi širi na društvenim mrežama i u medijima. Takođe, ne možemo promeniti ni posledice istih tih priča. Ono što možemo da promenimo je naše reagovanje.

Na ovu temu govorili su poznati glumci, novinari, lekari, a njihove stavove o ovoj bolesti možete pogledati ovde:

Glumac Branislav Tomašević rekao je da ni u jednom trenutku nije imao dilemu da li da vakciniše svoju decu.

foto: Printscreen

- Ja iskreno, pre svega želim da zadržim svoju decu, pa zato ni u jednom trenutku nisam imao dilemu da li da ih vakcinišem ili ne. Doduše, sa prvo dvoje dece nisam ni razmišljao o tome, vodili smo ih uredno na sve preglede a to je bilo normalno. Pred sam porođaj moje supruge sa trećim detetom se povela priča o tim nekim eventualnim lošim stranama vakcinacije. Naravno, te priče su nama kao i mnogima ubacile crv sumnje.

- Međutim, posle konsultacije sa prijateljima koji su veoma ozbiljni lekari i pošto su svi oni već vakcinisali svoju decu, posle toga uopšte više nisam razmišljao da li treba da vakcinišem svoju decu. I najmlađe dete sam vakcinisao uredno. Mislim da sam uradio dobru stvar, sada se ne brinem za njih i to da li mogu da dođu u neki problem. Zato bih svim mladim, pa i starim - novim roditeljima savetovao da se ne igraju i da obavezno vakcinišu svoju decu.

Slađana Tomašević, novinarka postavila je pitanje zbog čega bi Srbi išli mimo sveta...

foto: Printscreen

- Za dobro zdravlje najvažnija je prevencija. O tome pričamo mnogo, i moramo mnogo da radimo na tome. Daleko razvijenije zemlje od nas su upravo vakcinacijom iskorenile mnoge bolesti. Zašto bismo onda mi dovodili u pitanje i zašto bismo išli mimo sveta? Mislim da treba da budemo odgovorni prema sebi, a takođe i prema svojoj deci.

Nada Macura, portparol Hitne pomoći i lekar objasnila je koje su to komplikacije koje mogu zadesiti naše mališane ukoliko se ne vakcinišu.

foto: Printscreen

- Kao lekar naravno da zastupam gledište da sva deca treba da budu vakcinisana po kalendaru vakcinacije, naravno ja moram da govorim i o MMR vakcini koja je komponenta tri podvakcine. Radi se naime o bolestima koje, ukoliko se dete ne vakcinišete ostavljaju kliničke posledice koje nekada mogu biti i smrtne. Što se tiče malih boginja, one su po meni nekako najoštrije u tom infektivnom smislu i dok nije bilo vakcinacije - umiralo se.

- Deca su umirala upravo od ove bolesti. Bitno je pomenuti komplikacije koje bolesti ostavljaju na decu - na ušima, plućima i na mozgu su najveće komplikacije. Ono što bih rekla za parotitis - može da ostavi i sterilitet kod muškarca. Rubeola koja infektivnom bolešću može da napadne trudnu ženu može da uništi kako plod, tako i tu ženu.Aktivna imunizacija pomaže da očuvamo našu decu, da ih učinimo zdravim i da roditelje učinimo srećnim. Dete treba vakcinisati oko druge godine, a nikakva podudarnost ne postoji između autizma i ove vakcinacije MMR-om.

Vuk Kostić u jednoj rečenici rekao je: "Vakcinišite decu!"

foto: Printscreen

Vakcinacija je jedini lek protiv malih boginja. Čuvajmo našu decu, negujmo našu naciju.

Bonus video:

Kontroverze u vezi s vakcinacijom: Šta je istina?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.