PUSTITE NAS DA ŽIVIMO NORMALNO, NEK` SE GONE I BG, I PR, I EU, I SAD! Ovaj stanovnik KOSOVSKE MITROVICE rekao ono što svi misle
Situacija u Kosovskoj Mitrovici je napeta, Foto: Fonet

napeto je

PUSTITE NAS DA ŽIVIMO NORMALNO, NEK` SE GONE I BG, I PR, I EU, I SAD! Ovaj stanovnik KOSOVSKE MITROVICE rekao ono što svi misle

Hapšenje Marka Đurića uzdrmalo je region

Objavljeno:

Nasilno hapšenje Marka Đurića, direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju, izazvalo je nove nestabilnosti u regionu i brojne polemike u javnosti.

Pripadnici interventne jedinice Kosovske policije priveli su Đurića nešto posle 17.30 sati.

Hapšenje Đurića na ovako brutalan način osudila je srpska politička scena, ali i svetski zvaničnici. Rečeno je da je ovo jedan veliki "korak unazad" u dijalogu Beograda i Prištine.

Ovaj događaj izazvao je nerede u Kosovskoj Mitrovici, a sigurno je da će biti još posledica po živote i svakodnevnicu Srba koji žive u ovoj pokrajini.

Svu frustraciju i nezadovoljstvo našeg naroda koji živi na severu Kosova možda je najbolje izrazio Marko Jakšić, bloger koji sebe naziva "samoproklamovanim predsednikom ZSO".

Jakšić je na svom Tviter profilu napisao sledeće:

- i nek' se gone u tri lepe i BG, i PR, i EU, i SAD i nek' nas ostave na miru da kao svi normalni ljudi zivimo i uredjujemo svoje zivote. verujte mi, to je zelja vecine stanovnika Kosovske Mitrovice.

Sa ovim komentarom složili su se njegovi brojni pratioci.

- U pravu si. Od 1999 godine u KM konstantno tenzija i vazdušna sirena.P a kada ce se živeti? - napisao je jedan korisnik.

I dok napetosti raste i čeka se pažljivo svaki sledeći potez Beograda ili Prištine, oni koji će najviše ispaštati su naravno obični ljudi, stanovnici severa Kosova koji se i dalje trude da koliko toliko normalno žive u nimalo lakim uslovima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.