Paspalj je danas heroj Beograda! Kako je legendarni košarkaš spasio istoriju našeg grada! (FOTO)

Skandal nove uprave STB

Paspalj je danas heroj Beograda! Kako je legendarni košarkaš spasio istoriju našeg grada! (FOTO)

Legendarna pesma "Sad si uz'o trofej, Paspalje!" mogla bi da dobije nastavak u stihovima "Sad si uz'o ploče, Paspalje"
Objavljeno: 15:05h

Srbija je zemlja u kojoj je sve moguće i ništa nije moguće. Bizarnih situacija u svakom slučaju ima na pretek pa i takva da se ploče nekada najpopularnije radio stanice u prestonici nađu u kontejneru, na đubrištu?! Srećom, ima Beograđana, koji su deo tih ploča spasili. Jedan se zove Žarko Paspalj. Zvuči poznato?

Pa, jeste poznato. Nekada jedan od najboljih košarkaša Evrope, aktuelni potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, legendarni "Palja" sada je ponosni vlasnik preko 1.500 ploča koje je odbacio novi Studio B. Legendarna pesma "Sad si uz'o trofej, Paspalje!" mogla bi da dobije nastavak u stihovima "Sad si uz'o ploče, Paspalje!".
- Uspeo sam da ubacim oko 1,500 ploča u auto i prebacim kod sebe u garažu. Pravo da vam kažem, nisam stigao još ni da pregledam čega sve ima, ali vidim da ima puno klasične muzike koja je odlično očuvana. Naravno, ima puno i domaće i strane pop i rok muzike i to je odlično - ističe Paspalj u intervjuu za Vice. Nakon što je udomio ovih 1500 vinila, Paspalj bi imao šta da pita nove vlasnike Studija B. - Pitao bi ih samo kako je moguće da se nije našao neki prostor gde bi se ovo sačuvalo? Okej, ja sam siguran da je najbolji deo muzike Studija B sačuvan kod nekog. Meni je ovo neshvatljivo, jer ja ne bacam stvari, posebno ne stvari koje su zapravo arhivska građa. Meni je milo što su bar ove ploče završile kod mene, jer će ovde nastaviti neki život. (Espreso.co.rs/Izvor: Vice)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.