Rak u najavi! Zgrozićete se kad vidite šta se melje u kobasicama i pljeskavicama koje proždiremo za Božić!
Mašinski otkošteno meso, koje je označeno na proizvodima kao MSM, sadrži visok nivo kalcijuma, a ono se koristi u mesnim prerađevinama poput viršli, kobasica, pašteta i pljeskavica
file, batak, karabatak, a ostaci se pod visokim pritiskom skinu sa kostiju, najčešće leđaTakvo meso ne sadrži kvalitetne proteine, a često se u njemu pronalaze i veće koncentracije kalcijuma nego što je dozvoljeno.u smesi nalaze i samlevene čestice kostiju.
Prema dosadašnjim propisima maksimalna količina kalcijuma koja je mogla da se nađe u mehanički separatisanom mesu bila je 150 miligrama na 100 gramaOvakve smese dobijaju se kada se meso odvaja pod niskim pritiskom. 18 puta je slanina bila apsolutni pobednik u 2015. godini (FOTO)jer se tada narušava njegov odnos sa fosforom, a ova dva elementa treba da su u ravnoteži imaju više vode i masti, a manje proteinaN1