Pop koji se NAPIO I ZASPAO PORED POKOJNIKA ranije je imao još žešće ispade: Upadao u raku, gubio kandilo, a šta je tek radio na krštenju deteta...
Pijani pop spava pored sanduka, Foto: Printscreen/Facebook

cela srbija priča o njemu

Pop koji se NAPIO I ZASPAO PORED POKOJNIKA ranije je imao još žešće ispade: Upadao u raku, gubio kandilo, a šta je tek radio na krštenju deteta...

Fotografija sveštenika koji spava u traktorskoj prikolici pored kovčega sa pokojnikom na putu do seoskog groblja u selu Drugovac kraj Smedereva, izazvala je opštu nevericu na društvenim mrežama

Objavljeno:

Sve se usijalo kada je ustanovljeno da je fotografija autentična, nastala 11. marta na sahrani jednog meštanina. Sveštenik je bio toliko “pod gasom” da ožalošćeni u povorci nisu imali drugo rešenje nego da ga smeste kraj blaženopočivšeg.

- Pop je bio toliko pijan da je posrtao, i padao po putu do groblja, pa su morali da ga ubace u prikolicu. Usput je pop izgubio kandilo, ali ipak je pokušao da održi opelo, pridržavajući se za spomenik pokojnika. Sa sahrane su ga kući dovezli kombijem - rekao je Darko P. koji je objavio ovu fotografiju na društvenoj mreži "Fejsbuk".

Usput je, svedoče meštani, pop izgubio kandilo, ali, ipak je pokušao da održi opelo, pridržavajući se za spomenik pokojnika. Sa sahrane su ga kući dovezli kombijem.

Meštani svedoče da su se navikli na ovakve prizore sa seoskim popom, jer mu nije prvi put da popije koju više dok je na dužnosti.

Otac Nenad je na službi u selu od pre pet godina, i to po kazni, tvrde seljani. Službovao je pre toga u Kolarima, gde se, kako kažu Drugovčani, već "pokazao".

Tokom službovanja u ovom selu događale su se mučne i bizarne situacije poput ove od pre nekoliko dana, pa su sveštenika izbacivali iz kuće sa slave, čak terali i sa sahrane.

- Kada je trebalo da mi krsti dete toliko je bio pijan da sam zamalo otkazao sve - kaže jedan meštanin.

On priča da se pre dve godine desila strašna tragedija kada je preminulo dvogodišnje dete. Na sahrani je bio tako pijan i ponašao se nedolično, da ga je rodbina oterala, tvrdi meštanin koji nije želeo da mu pomenemo ime.

Uprkos svemu, Drugovčani izbegavaju da o popu pričaju javno, čak i sada kada je "pukla bruka". Na nesavesno službovanje ovi ljudi nisu se žalili crkvenim organima, makar ne organizovano, i da nije bilo ove fotografije, sve bi ostalo u "drugovačkom" dvorištu.

Bonus video

Saša Janković, konferencija

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.