MILAN SE KOCKA I PIJE! Ovo je Dobrica Pavlović, doktor iz Švedske, koji je godinama finansirao školovanje studenta medicine o kome priča cela Srbija! (FOTO)
Progovorio Dobrica Pavlović, finansijer studenta medicine o kojem priča cela Srbija!, Foto: Printscreen Facebook

NOVI OBRT!

MILAN SE KOCKA I PIJE! Ovo je Dobrica Pavlović, doktor iz Švedske, koji je godinama finansirao školovanje studenta medicine o kome priča cela Srbija! (FOTO)

Dobrica, finansijer studenta medicine Milana Jevđića (24), kaže da on zapravo nikada nije bio gladan i bez novca

Objavljeno: 13:13h

Milan Jevđić je momak koji je gostujući u emisiji "Život priča" kod Tatjane Vojtehovski podelio Srbiju. Gledaoci su imali prilike da čuju sa čim se sve ovaj hrabri momak suočio u životu. I dok su se mnogi u početku sažalili na njega, situacija je sada znatno drugačija.

Za one koji ne znaju, Milan je student pete godine medicine. Nikada nije pao nijedan ispit iako, praktično, nema ni uslove da studira. Imao je samo 20 dana kada su se njegov otac i majka razišli. Prva uspomena iz detinjstva su mu teške batine koje je dobio od očuha. Imao je tada oko četiri godine i popucale krvne sudove na nagoma, nastale od očuhovih udaraca. Sam je doneo odluku da se od njih odseli i počeo je da živi s bakom i dekom.

Otac ga nikada nije želeo, a majci je bilo svejedno, jer se nikada nije borila za to da živi s njom. Pošto mu je deka umro kada je bio mali, ostao je samo s bakom u trošnoj kući u Severovu, selu zlatiborskog kraja. Imao je 16 godina kada je izgubio i baku i ostao potpuno sam.

Milan Jevđić
Milan Jevđićfoto: Printscreen/Facebook

Ipak, znao je samo da želi da postane lekar, ali odgovore na pitanja kako će da nađe hranu i završi školu nije imao. Počeo je sam da se izdržava. Radio je fizičke poslove, konobarisao i bio velika maskota guske. Dešavalo se da po dva dana nema šta da jede, ali je imao cilj. Tako je uspeo i da završi srednju školu i upiše medicinu, jer jedino mu je san ostao u životu kao zvezda vodilja koja mu ne da da potone.

Nakon ove priče koja nikoga nije ostavila ravnodušnom, pojedinci su ipak odlučili da ga kritikuju, a njegove izjave su "dočekali na nož". Mnogi su ga optužili da laže i da zapravo ne oskudeva ni u čemu, dok su drugi isticali da Milan na ovaj način "prodaje" svoju tužnu priču.

Pitali smo Beograđane da li je Milan Jevđić, student medicine koji je rekao da nema šta da jede, prevarant ili ne!

Povodom ovih navoda, oglasila se i pevačica, Jelena Karleuša koja je podržala momka kojem deo javnosti više ne veruje.

- Možeš da mi se obratiš za bilo kakvu vrstu pomoći", glasila je poruka koju je Jelena poslala Milanu, a koju je on objavio na svom Fejsbuku uz komentar: "Lep je ovaj život. Verujte mi".

Ipak, zbog svih "nevernih Toma", Tatjana Vojtehovski je na svom Tviter nalogu podelila Milanov Fejsbuk status u kome se on obratio svim ljudima koji ga nisu štedeli u brutalnim prozivkama bez pokrića, kako on smatra.

Nakon njenog tvita, jedna korisnica Fejsbuka podelila je njegovu fotografiju na Fejsbuku, uz opis "Siroti Milan Jevđić u Monte Karlu".

Milan Jevđić
Milan Jevđićfoto: Printscreen

O (ne)iskrenosti mladića pisalo se po društvenim mrežama.

- Koliko si isprdao sirotinju i Srbiju. Bravo!!!

- Bakuta jel možeš i meni malo da pomogneš za kladionicu i alkohol?

- Sve se nema pa se šeta po Monaku, folirant - samo su neki od komentara upućeni njemu, a koji su objavljeni ovih dana.

Ohrabreni novim navodima, ubrzo su se oglasili mnogi koji su demantovali Milanove tvdnje, kao i čovek koji tvrdi da ga je godinama finansijski pomagao.

Poštovana gđo Vojtehovski, zatrazite od mene i ja ću Vam u pisanoj formi dostaviti odobrenje da objavite ta ”uslovljavanja”. Govorite o prepisci koja se vodila između Milana i mene kada je odlučio da nam se vrati pošto je predhodno odlučio da ode. Zašto je otišao? Zato sto sam mu po ko zna koji put rekao da ne želimo da finansiramo njegovu majku, sestru i brata. Zašto? Zato što to nije bio deo naseg dogovora. To se desilo oko Nove godine da bi mi u drugoj polovini januara ponovo tražio pare a vec je predhodno odlučio da ode od nas. Na to je imao pravo i niko ga nije sprečavao.

foto: Printscreen

Dobrica Pavlović iz Švedske, finansijer studenta medicine Milana Jevđića (24), kaže da on zapravo nikada nije bio gladan i bez novca.

Dobrica Pavlović sa suprugom
Dobrica Pavlović sa suprugomfoto: Printscreen Facebook / Dobrica Pavlovic

Moram da ponovim da Milan u toku studija nikada nije bio gladan, bez novca, garderobe, sam i depresivan... Konflikt između mene i njega je nastao zbog načina na koji je trošio naš novac i zbog ponašanja u našoj kući u Beograu u kojoj je živeo. Sve ono drugo što se pojavilo na društvenim mrežama, kockanje, putovanje, restorani, teretana... nama niti je smetalo niti sada smeta - kaže Dobrica i u daljem tekstu dodaje:

Odbio sam bilo kakav intervju za medije, jer bi komentarisanje slučaja na taj način bilo obično prepucavanje. Najobjektivnije bi bilo da je voditeljka emisije Tatjana Vojtehovski kontaktirala suprugu i mene prilikom pripremanja emisije, pružila nam mogućnost da kažemo šta imamo, ali posle toga uopšte ne bi imala razloga da emituje emisiju o Milanu. Stvorila bi jednu objektivniju sliku. Ovako je ispalo da su mnogi imali šta da kažu, osim nas. Smatramo da tu ima jako puno nedorečenih, zaobiđenih, a vrlo interesantnih činjenica - kaže Dobrica Pavlović u svom pismu.

Dobrica Pavlović
Dobrica Pavlovićfoto: Printscreen Facebook / Dobrica Pavlovic

Podsetimo, Milan Jevđić se skoro obratio javnosti putem društvene mreže Fejsbuk.

Izgleda da treba da se izvinim Srbiji što sam disao, što sam živeo, što sam bio mlad, da me više ne bi čerečili. Ne mora niko ni da mi se divi ni da me hvali, samo da me ostave na miru - kazao je posle emisije i svih rekcija i dodao:

Da sam savršen, nisam, ali da sam ono što je taj čovek rekao, to tek nisam - počeo mi je Milan priču, ispijajući kafu u jednom dahu, jer kako kaže, danima ne može da spava.

- Kakve grehove ja pravim? Kupam se svaki dan, popijem kad izađem, imam "lepo istreniranu ruku" - kako reče jedan na Facebooku. Kako da oprostim sebi sve te užasne stvari.

On je takođe rekao da je pokušavao da shvati kako je moguće da mu se sve ovo desilo jer ni na koji način nije pokušao bilo koga da povredi niti je jednom rečju slagao.

Znaš šta nikome sad ne pada na pamet? Dok su oni uživali u svom normalnom detinjstvu, ja sam prelazio 70 kilometara u jednom danu do škole i nazad. Ustajao sam u pet ujutro i vraćao se u šest uveče. Dok su svi uživali u prvim ljubavima, ja sam morao da radim po ceo dan jer sam se sam izdržavao, što u Srbiji, što u susednim zemljama. nUpis na fakultet sam platio novcem koji sam sam zaradio. Radio sam ceo prvi semestar na faksu pa sam ga jedva overio jer sam zbog posla stalno propuštao predavanja i vežbe, a svi znaju koliko obaveza ima na medicini. I onda sam zato i morao da batalim posao ako sam hteo da to završim kako treba.

- Na svašta sam nailazio. Uvrede, ucene, pretnje, najstrašniji rečnik. Tretiraju te kao roba, iživljavaju se, žele da imaju potpunu kontrolu nad tvojim životom, a ti moraš sve to da trpiš jer nemaš izbora - rekao je Milan o ljudima koji su mu finansijski pomagali.

Za studentski dom, kaže, ne može da aplicira, kao ni za kredite i stipendije jer je u oku zakona on i dalje pod starateljstvom majke, s kojom jedva da ima kontakt, a od oca, kog je video samo četiri puta u životu, i to na suđenju, ima dodeljenu alimentaciju.

foto: Printscreen

Ostvarujući kontakt s Tanjom Vojtehovski, nadao se da će nadležni čuti njegovu priču i naterati njegovog oca da počne da mu isplaćuje alimentaciju, pošto je dr Pavlović, koji mu je finansijski pomagao, prekinuo svaki kontakt s njim, jer nije bio zadovoljan Milanovim ponašanjem.

- Nije mogao da mi oprosti što sam otišao na more sa devojkom protiv njegove volje - kaže mi.

U intervjuu se dotakao čoveka koji ga je finansijski pomagao. Za njega je rekao da zbog njegovih ucena nije mogao da uživa.

- Kao ni u nekoliko izlazaka u kafanu koje je sebi priuštio. Jer je njemu, očigledno, sve normalno zabranjeno, a svaka sitna sreća, koja se kod drugih podrazumeva, kod njega se tretira kao grešni luksuz. Da li je moguće opustiti se u takvoj situaciji? Da li je moguće biti normalan? - napisala je novinarka, na šta je on odgovorio:

- A šta ti misliš - odgovara pitanjem na pitanja.

Na postavljeno pitanje gde vidi sebe u budućnosti rekao je:

foto: Privatna arhiva

- Za godinu dana vidim sebe na kliničkom stažu, jer bi to značilo da sam završio deo s predavanjima i ispitima. Voleo bih da tad, kao i sad, pa i uvek u budućnosti, mogu da hodam podignutog čela i da za sebe kažem da sam, ne neko ko je nešto mnogo veliko postigao, ali neko ko nije odustao. Mislim da je u Srbiji i to dovoljno pa da možete za sebe da kažete da ste uspeli.

- Voleo bih da imam normalan život, normalnu porodicu, da zarađujem i da mogu da izađem kao normalan čovek, ako hoću i triput dnevno, a da me niko ne proziva - poručuje Milan za kraj.

- Ne verujem ljudima. Jednostavno, previše sam se puta razočarao. Kad se upoznamo, u početku su normalni, ali čim saznaju za moju priču, više me niko ne tretira isto - zaključio je on u intervju koji je dao za portal Noizz.

Ipak, ubrzo nakon njegovog obraćanja, osvanula je nova fotografija.

- Nema novac za koru hleba, ali za najskuplje vino i tamburaše se nađe - napisala je korisnica uz fotografiju na kojoj se Milan veseli.

Milanova sestra po majci, Dragana se takođe uključila u celu priču, ali nije rekla mnogo.

- Žao mi je brata. Čujem se s njim jednom u tri meseca. Videla sam ga na televiziji. Ne želim da pričam o svemu tome. Moj brat ne živi ni bajno ni sjajno. Druge stvari ostaju između nas troje - rekla je Dragana misleći na sebe, majku i Milana.

Milan je definitvno podelio Srbiju. Jedni misle da je sramno što ga "razapinju na krst", drugi ga sumnjiče za obmanu.

Šta vi mislite, da li je Milan iskren momak koga Srbija ne ceni dovoljno ili prevarant koji je za jedno veče obmanuo Srbiju?

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.