Savez antifašista: Drugo ubistvo Žarka Zrenjanina
Foto: Wikipedia

pažnja

Savez antifašista: Drugo ubistvo Žarka Zrenjanina

Grad Zrenjanin je ove nedelje prosledio Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave inicijativu za promenu naziva u Petrovgrad

Objavljeno:

Savez antifašista Vojvodine je u saopštenju naveo da su građani Zrenjanina bili ponosni na to da im se grad zove po "jednom od najvećih heroja Narodnooslobodilačke borbe i rata protiv fašizma i nacionalsocijalizma". "U toj borbi, Žarko Zrenjanin je junački pao. Da li je moguće dati više od života da bi buduće generacije živele u miru i slobodi", zapitao je Savez u saopštenju koje je potpisao predsednik Duško Radosavljević.

Savez je ocenio da inicijativom za promenu imena tog grada "ponovo ubijaju Žarka Zrenjanina", a zapravo se ne bore "za nekoga, već uništavaju ono što je u društvu najbolje - njegove antifašističke korene". "Negiranjem tekovina antifašizma, negira se demokratsko biće Srbije i Vojvodine. Zato mi, antifašisti Vojvodine, još jednom kažemo, dalje ruke od Zrenjanina", poručili su iz Saveza.

Podseća se i da Zrenjanin to ime nosi već 72 godine. Grad Zrenjanin je ove nedelje prosledio Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave inicijativu za promenu naziva u Petrovgrad, a u toj incijativi aktuelna vlast, predvođena Srpskom naprednom strankom, zatražila je mišljenje nadležnog ministarstva o zvaničnoj promeni imena. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je ranije za N1 da očekuju odgovor ministarstva, kako bi utvrdili procedure za promenu imena.

Pogledajte bonus video :

( Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.