ANIMACIJA OTKRIVA DO KADA ĆE DA TRAJE DEBELI MINUS NA BALKANU: Evo kada će konačno OTOPLITI! (VIDEO)
Ledeni talas uskoro prolazi, Foto: Facebook printscreen

vremenska prognoza

ANIMACIJA OTKRIVA DO KADA ĆE DA TRAJE DEBELI MINUS NA BALKANU: Evo kada će konačno OTOPLITI! (VIDEO)

Ledeni talas će nas konačno napustiti

Objavljeno:

Ledeni talas preplavio je čitav Balkan, a niske temperature i snežne padavine otežale su saobraćaj.

U susednoj Hrvatskoj je čak zabranjeno kretanje vozila na jednoj deonici autoputa Rijeka - Zagreb. U Rijeci i Splitu od sredine 20. veka, a u Zagrebu čak od kraja 19.veka temperatura vazduha nije bila tako niska kao ovih dana.

Vrhunac hladnog talasa očekuje se danas i sutra, kada će temperature biti još niže, ali srećom osećaj hladnoće neće pojačavati jak vetar.

Krajem nedelje stiže otopljenje zbog čega će se sneg naglo topiti i stvoriti nove probleme. Iz Crvenog krsta pozivaju sve koji se nemaju gde skloniti da se jave u najbliže prihvatilište i ne izlažu opasnosti od smrzavanja.

Iduća nedelja donosi mnogo ugodnije temperature, primerenije ovom delu godine. Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a u ponedjeljak i utorak će se dnevne temperature na kopnu penjati i do 10 stepeni Celzijusa, a jutarnje će porasti iznad nule.

Popularni servis "Severe Weather Europe" objavio je animaciju za idućih deset dana na kojoj je vidljivo da će polarni talas nakon četvrtka postupno napuštati naše krajeve, pri čemu će temperature iz dana u dan rasti. Hladna polarna masa zadržat će se samo na severu Evrope.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.