POLAŽE OSAM ISPITA PO ROKU, NA RAD U INOSTRANSTVU GLEDA KAO NA KAZNU: Đorđe je završio Ekonomski fakultet za tri i po godine, a i FON privodi kraju
Đorđe Gajić je završio Ekonomski fakultet, FON privodi kraju, a za Srbiju ima velike planove, Foto: Privatna arhiva

pametna srbija

POLAŽE OSAM ISPITA PO ROKU, NA RAD U INOSTRANSTVU GLEDA KAO NA KAZNU: Đorđe je završio Ekonomski fakultet za tri i po godine, a i FON privodi kraju

Đorđe se trenutno priprema za univerzalni ispit za master studije u inostranstvu GMAT, drži pripremne časove za kvantitativni deo ovog ispita, a stiže i da radi preko interneta

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Đorđe Gajić je pre tri i po godine upisao Ekonomski i Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, a skoro je dobio i prvu diplomu.

Ono što je najzanimljivije u celoj priči jeste da ovaj harizmatični Kruševljanin uskoro puni 22 godine, a već ima diplomu koju je stekao na Ekonomskom fakultetu, na smeru finansije, bankarstvo i osiguranje, a uskoro će biti bogatiji za još jednu diplomu, studije menadžmenta na FON-u.

Upisao sam tri fakulteta 2014. godine. To su Ekonomski fakultet, Univerziteta u Beogradu, Fakultet Organizacionih Nauka, Univerziteta u Beogradu i Fakultet za Ekonomiju, Univerziteta Bokoni, u Milanu. Tokom 2014. godine, zbog želje da živim i radim u Srbiji kasnije, odustao sam od osnovnih studija u Milanu (iako je Bokoni visoko rangiran fakultet) i posvetio se studiranju dva fakulteta u Beogradu. Ekonomski fakultet sam završio krajem januara ove godine (tri godine i četiri meseca od upisa), dok mi je na FON-u ostalo još oko 75 ESPB (malo više od godinu dana po broju ispita).

Na pitanje zašto je želeo da završi više fakulteta, Đorđe je istakao kako je njegov cilj da stekne široko znanje iz različitih oblasti, i iz različitih perspektiva.

Studiranje dva fakulteta je izazov, i zahteva dosta veliku volju studenta. Najbolji primer za to sam imao od svoje starije sestre koja takođe studira dva fakulteta (Master na Ekonomskom i Italijanski jezik na Filoloskom fakultetu). Kada sam video da je to, čak i za nju, veliki izazov, shvatio sam da će studiranje biti veoma zahtevno, objašnjava Đorđe.

On je dodao kako se nada da će mu studiranje dva fakulteta omogućiti bolje mogućnosti nastavka školovanja, a kasnije i zaposlenja.

Đorđe se trenutno priprema za univerzalni ispit za master studije u inostranstvu GMAT, drži pripremne časove za kvantitativni deo ovog ispita, a stiže i da radi preko interneta.

- Trenutno sam u fazi prijavljivanja za Master studije u inostranstvu. Pre par dana sam polagao univerzalni prijemni za upis na iste (GMAT), a sada pišem motivaciona pisma, tražim profesore za preporuke i slično. Pored toga, u procesu sam traženja prakse u dobroj konsalting firmi. To bi mi veoma značilo zbog praktičnog iskustva, jer kasnije želim time da se bavim. Takođe držim privatne časove za pripremu kvantitativmog dela GMAT ispita i ponekad radim preko interneta.

Đorđe Gajić je završio Ekonomski fakultet, FON privodi kraju, a za Srbiju ima velike planove
Đorđe Gajić je završio Ekonomski fakultet, FON privodi kraju, a za Srbiju ima velike planovefoto: Privatna arhiva

Iako na prvi pogled deluje da student dva fakulteta nema vremena ni za šta osim za knjigu, to je daleko od istine.

Svakako da postoje periodi kada sam bio prebukiran obavezama, ali ti periodi nisu trajali duže od desetak dana odjednom, a ponavljali su se najviše dva puta godišnje. Takođe i tokom tih perioda sam stizao da izađem na piće ili makar prošetam. Takođe, periodi prebukiranosti nisu rezultat nemanja izbora, već moje želje da sve završim odjednom, da bi mi kasnije ostalo više vremena za uživanje. Generalno, ako se isključe takvi periodi, bilo je vremena za sve, i privatni život nije trpeo.

Đorđe obožava da izlazi, gleda utakmice i čita o automobilima. Trenutno ne trenira ništa, ali voli da skija. Iako nema jasnu sliku posla iz snova, svoj idealni karijerni put opisao bi kroz zaposlenje u konsalting firmi, a kasnije, nakon stečenog iskustva, voleo bi da se oproba u ulozi preduzetnika.

Uz svako zaposlenje smatram veoma važnim učenje investiranja, tj. upošljavanja slobodnog ličnog kapirala. Kao što sam već napomenuo, odustajanje od osnovnih studija u inostranstvu je bilo primarno zbog toga što bi me isto "osudilo" na kasniji rad u inostranstvu. Tako da, svakako mi je želja da se nakon Master studija vratim u Srbiju. Smatram da Srbija nudi dobre mogućnosti školovanja, a da je kasnije, sa dobrom školom i širokim znanjem, moguće i dobro zaposlenje.

Đorđe stiže da provodi slobodno vreme sa porodicom i prijateljima, a trudi se da makar jednom mesečno ode u Kruševac, grad u kome je rođen i u kojem je završio osnovnu i srednju školu.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.