Organizatori spomen skupa Nediću sveću SE OGRADILI OD NACISTIČKOG SALUTIRANJA
Foto: carostavnik

paradoks

Organizatori spomen skupa Nediću sveću SE OGRADILI OD NACISTIČKOG SALUTIRANJA

"Klub "Carostavnik" se u potpunosti se ograđuje od izgrednika koji su nacističkim salutiranjem pred novinarima iskompromitovali održani spomen skup" -navode u saopštenju

Objavljeno:

Skup podrške rehabilitaciji Milana Nedića, održan je u nedelju u centru Beograda uz zaštitu policije koja je obezbeđivala demonstracije. Među njima bili su oni koji su uz nacistički odnosno Hitlerovski pozdrav salutirali na ovom spomen skupu.

Ovakav način salutiranja kažnjiv je prema zakonu o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja koji je usvojen 2009. godine.

Nacističko salutiranje na skupu 'Nediću sveću
Nacističko salutiranje na skupu "Nediću sveću" foto: Printscreen/youtube

Klub "Carostavnik" se ograđuje od ovakvog ponašanja pojedinih učesnika skupa u svom saopštenju za javnost, pravdajući se time da ti učesnici nisu bili primećeni od strane članova kluba.

"Klub „Carostavnik“, kao saorganizator spomen skupa povodom godišnjice ubistva đenerala Milana Nedića pod nazivom „Nediću sveću“, u potpunosti se ograđuje od izgrednika koji su nacističkim salutiranjem pred novinarima iskompromitovali ne samo održani spomen skup, nego i lik i delo čestitog đenerala Milana Nedića. Ovi izgrednici, vrlo moguće provokatori, nepoznati upravi i članstvu kluba „Carostavnik“, svoj performans izveli su na margini skupa, tako da nisu bili primećeni od članova kluba koji su vršili funkciju redarske službe.

Prizore salutiranja sa spomen skupa „Nediću sveću“ i mi smo imali priliku da vidimo tek putem medija. Da se tako nešto desilo pred našim očima, izgrednici bi svakako bili udaljeni sa skupa ili prijavljeni policiji kao provokatori. Inače, „Carostavnik“ je klub oko koga se okupljaju pravoslavni monarhisti, ljubitelji istinskih vrednosti srpske starine, i kao takav ne može imati ništa zajedničko sa totalitarnim ideologijama stranim našoj narodnoj veri i monarhističkoj tradiciji."

Nakon ovog saopštenja, prosto je nejasno ko se tu ograđuje od koga, sami od sebe? A šta vi mislite?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.