TRAŽILA SAM POSAO HOSTESE U DUBAIJU: Očekivala sam nepristojne ponude, bila spremna na SVE, samo ne na ovo! (FOTO)
Foto: Profimedia

poražavajuće

TRAŽILA SAM POSAO HOSTESE U DUBAIJU: Očekivala sam nepristojne ponude, bila spremna na SVE, samo ne na ovo! (FOTO)

Ukoliko vam je nekad palo na pamet da bez prethodnog iskustva i bez ikakve "veze" potražite posao hostese u Dubaiju na internetu, ne biste stigli ni do graničnog prelaza, a kamoli Dubaija

Objavljeno:

Već duži period svedoci smo konstantno velike stope nezaposlenosti u Srbiji, lošeg finansijskog stanja i nemogućnosti za bolji život. U tim situacijama čovek se zapita "Šta bih zapravo trebalo da uradim da promenim ovo stanje?" Ponekad odgovor na to pitanje pronađemo u brojnim oglasima za posao.

Čujemo razne priče o pojedinim inostranim firmama koje koriste ovo naše stanje i postavljaju najblaže rečeno "sumnjive" oglase za posao. Naravno, u tome prednjače oglasi upućeni ženama, pogotovo mladim ženama.

foto: printscreen

Kao mlada devojka htela sam da proverim ovu priču i da vidim koliko je uopšte lako doći do takvog posla, do posla ozloglašene hostese, i to u Dubaiju. Počela sam posao da tražim na internetu.

Hajde da zanemarimo činjenicu da sam bila svesna onih oglasa koji u suštini imaju u sebi već očigledno neprikladne ponude, svejedno sam htela da nazovem i vidim o čemu se radi.

Jedan od njih, a da je aktuelan, bio je oglas u kom traže hostese i konobarice u vodećoj agenciji za zapošljavanje u Dubaiju. Nazvala sam izložene brojeve telefona i dva od tri nisu u upotrebi a jedan je nepostojeći. Pošto nisam naišla ni na jedan drugi način da ih kontaktiram odustala sam.

foto: Printscreen

Sledeći oglas na koji sam naišla je bio preko jedne srpske agencije za zapošljavanje na Bliskom Istoku. Iako na sajtu postoji aktuelna ponuda poslova za hostese, rekli su mi da nema otvorenih pozicija za taj posao a ni za poziciju konobarice.

Na pitanje da li bi mogli da me upute na neku drugu agenciju za zapošljavanje koja ima otvorene pozicije odgovorili su mi da ne znaju i da ne mogu da govore o takvim informacijama. Na kakve li su informacije mislili, ne znam.

foto: Printscreen

Za nekolicinu drugih oglasa se ispostavilo da ne postoji nikakav kontakt ili nakon klika na kontakt sledi preusmerenje na neki od sponzorisanih sajtova. Očigledno da je ovaj pojam posla (za devojke) do kog je lako doći u Dubajiu više mit nego realnost.

Iako sam imala želju da dođem makar do nekog kontakta ili da me neko uputi GDE bih ja to trebalo LAKO da nađem takav posao u Dubaiju, odustala sam. Shvatila sam da one devojke koje stvarno to žele ipak imaju neko poznanstvo u vezi sa tim poslom ili se već duži period, verovatno godinama trude (na koje god načine) da dođu do njega.

foto: Thinkstock

Jedan naš pouzdani izvor mi je objasnio svoje iskustvo i način na koji se aplicira za posao u Dubaiju:

Sve ide preko naših agencija, i uglavnom se aplicira preko mejla i naravno šalje se radna biografija. Ja sam tražila posao iz oblasti menadžmenta u Dubaiju na "Linked in"-u ali na kraju iz privatnih razloga nisam otišla. Ipak nekako me je našao čovek po imenu Džamal koji živi tamo i nudio mi neki kancelarijski posao. Ja nisam prihvatila jer mi je izgledalo sumnjivo.

Nepostojeći brojevi, brojevi koji nisu u upotrebi, lažno otvoreni konkursi - to je ono na šta sam na kraju krajeva naišla.

Nisam našla ni ponudu za koju je potrebno poslati CV.

I onda shvatih: ništa bez "poznanika" koji bi me uputili na posao u Dubaiju.

Bonus video:

BEZ GAĆICA: Ovako Soraja tverkuje u minijaturnoj haljini ispod koje nema ništa!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.