VELIKA PREVARA KRUŽI SRBIJOM! Ako vas bilo ko pozove s ovog broja, NIKAKO SE NE JAVLJAJTE!
Velika telefonska prevara u Srbiji, Foto: Pixabay

pažljivo pročitajte!

VELIKA PREVARA KRUŽI SRBIJOM! Ako vas bilo ko pozove s ovog broja, NIKAKO SE NE JAVLJAJTE!

Dobro obratite pažnju

Objavljeno:

Mobilni operater Vip uputio je danas putem zvaničnog Tviter naloga upozorenje svojim korisnicima da je u toku velika prevara koju su registrovali u toku dana - građani dobijaju propuštene pozive iz inostranstva, a kada odgovore, sa računa im se skida novac u vrednosti međunarodnih tarifa!

Naime, kako je objašnjeno, pozivi stižu sa nepoznatih brojeva, pa je zato i zaposlenima u VIP-u, ali i drugim operaterima, nemoguće da lociraju osobu ili više njih koje su odgovorne za ovu prevaru.

- Ukoliko uzvratite ovakav poziv, nakon signala za uspostavljanje veze uključuje se govorni automat, a sama uspostava veze može biti tarifirana kao međunarodni poziv u zavisnosti od zone u kojoj se mreža nalazi - pored ostalog stoji u poruci.

- Savetujemo vam da ukoliko ne očekujete međunarodni poziv ili vam broj sa kog imate propušten poziv na svom aparatu nije poznat, ne uzvraćajte pozivanje.

Pojedini korisnici nisu bili upućeni o prevari koja je u toku, pa im je sa računa naplaćen razgovor kao da su bili u romingu.

Iz Vip-a poručuju da traže rešenje za ovaj problem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.