OSAMA BIN LADEN JE IDEJU ZA NAPAD NA KULE BLIZNAKINJE UKRAO OD ČETNIKA?! Amerika je zbog ovoga bila na nogama 1979. godine! (VIDEO)
Foto: Profimedia, Printscreen

hteli da sruše ck!

OSAMA BIN LADEN JE IDEJU ZA NAPAD NA KULE BLIZNAKINJE UKRAO OD ČETNIKA?! Amerika je zbog ovoga bila na nogama 1979. godine! (VIDEO)

Pakleni plan!

Objavljeno:

Svet pamti 11. septembar.

Al Kaida je tada otela 4 američka aviona, a dva su udarila u Svetski trgovinski centar(STC) na Menhetnu u Njujorku.

A šta ako bismo vam rekli da koren ove ideje seže do četnika? Da je Osama Bin Laden možda "prepisivač" i da je ideja o napadu koji je promenio savremenu svetsku istoriju već viđena?

Krenućemo od srpskog oslobodilačkog pokreta Otadžbina koji su osnovali nacionalisti i antikomunisti. Oni su se zdušno borili protiv Titovog režima, raznim napadima (na jugoslovenske ambasade u SAD), ali mnogi od njih su izvedeni komično, tvrde neki izvori.

Nikola Kavaja je bio značajna ličnost i jedan od osnivača ovog pokreta.

U jednoj od "spektakularnijih" operacija 1979. godine pripadnici SOPO-a, na čelu sa Kavajom, izveli su otmicu putničkog aviona boing 727 na letu iz Njujorka za Čikago.

Plan je bio da zahtevaju oslobođenje jednog od svojih članova, pa da avionom odu do Beograda i zabiju ga u sedište Komunističke partije u Beogradu, čuveni CK.

foto: Nebojša Mandić

Ovaj plan je propao iz osnovnog razloga: 727 je imao nekoliko hiljada milja premali dolet da bi doleteo u Jugoslaviju.

Nakon što mu je Kajević, koga je pokušao da oslobodi, putem telefona saopštio da neće poći sa njim, pustio je putnike na slobodu, zadržavši samo pilota, kopilota, a u posadi aviona bio je i još njegov advokat. Prinudio je posadu da odlete iz Čikaga do aerodroma Dž. F. K. u Njujorku.

Tamo je izneo svoj veliki plan. Još uvek se nadavši da će da odlete za Beograd, na savet svog advokata odleteli su za Irsku, koja nije imala ekstradicioni sporazum sa Sjedinjenim Državama.

Nadavši se političkom azilu, Kavaja se predao u Irskoj koja ga je isporučila Sjedinjenim Državama.

Osuđen je u SAD na kaznu zatvora od 65 godina zatvora. Kavajine akcije i izumi izučavaju se na Vojnoj Akademiji SAD.

Zovu ga najvećim lovcem na Tita, koga je navodno pokušao da ubije 4 puta.

Na TV kanalu Histori proglašen je za trećeg najvećeg teroristu sveta, odmah iza Karlosa i Bin Ladena! Dobio je ugovor iz Holivuda za snimanje dokumentarnog filma o srpskim komandosima. Verovao je da će u američkom dokumentarnom filmu pokazati svetu da je bio najveći među najvećima:

- Kakav Karlos?! Najbolji je Nikola Kavaja - govorio je u svom stilu u poslednjem intervjuu Reviji 92. - Karlos je imao milione dolara. Iza Karlosa su stajale milijarde, moćni SSSR, možda i Titova Jugoslavija, ceo Istočni blok. Za ubistvo Tita imao sam budžet od 15.000 dolara. Da sam ja imao milion i jednoga sebi ravnoga, nikada Tito ne bi živu glavu izneo iz Amerike.

No, pored svih zločina dočekao je slobodu, i umro 2008. godine u svom stanu u Beogradu.

Bonus video:

OVAKO JE BEŽAO UBICA OLIVERA IVANOVIĆA! Pogledajte koliko mu je trebalo da nestane sa mesta zločina!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.