NEMANJIĆI SE NE SVIĐAJU NI ONIMA KOJI IH NISU GLEDALI: Hit anketa o najkontroverznijoj srpskoj seriji (VIDEO)
Foto: Printscreen/Espreso

RTS uspeo nemoguće

NEMANJIĆI SE NE SVIĐAJU NI ONIMA KOJI IH NISU GLEDALI: Hit anketa o najkontroverznijoj srpskoj seriji (VIDEO)

Ona se ne dopada ni onima koji je nisu gledali, ali ih to ne sprečava da polemišu o ekranizaciji najpoznstije srpske dinastije

Objavljeno:

Nova serija RTS Nemanjići izazvala je različite polemike u srpskoj javnosti. Mišljenja publike se razlikuju, ali opet je više onih koji ovo ostvarenje RTS negativno komentarišu. Ona se ne dopada ni onima koji je nisu gledali ali ih to ne sprečava da polemišu o ekranizaciji najpoznatije srpske dinastije.

Publika je novo ostvarenje RTS-a okarakterisala kao umetnički fijasko, a oglasile su se i mnoge poznate ličnosti, takođe razočarane pomenutim projektom. Među njima se našao i popularni glumac Sergej Trifunović, koji često na Tviteru komentariše aktuelna dešavanja.

Ja: “Gledao sam Nemanjiće.”@BrankoBranislav :”Si vid’o? Mi ni istoriju ne zaslužujemo.”

Programski savet RTS-a uputio je pismo Upravnom odboru ove televizije, generalnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku kulturno-umetničkog programa kojim se zahteva da se nove epizode "Nemanjića" ne emituju dok se serija ne pogleda na internoj projekciji u javnom servisu.

Ekipa Espresa izašla je na ulice i pitala obične građane šta misle, i da li su uopšte gledali seriju Nemanjići.

Evo šta su nam rekli:

- Nisam gledao prvu epizodu, u međuvremenu sam čuo da je nešto zakazalo u RTS - kazao nam je jedan od ispitanih.

- Gledao sam i nije nam se svidela uopšte - kazao je jedan gospodin.

Nemanjići — rađanje kraljevine" snimljeni su 2017. godine, a za seriju je angažovano 218 glumaca i 2700 statista. Serijalom koji će obuhvatiti 200 godina vladavine srpske srednjovekovne dinastije obeležava se 800 godina od nastanka Srpskog kraljevstva i krunisanja Stefana Prvovenčanog. Projekat je nastao u režiji Marka Marinkovića, a po scenariju Gordana Mihića, producira Radio-televizija Srbije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.