ZUBAR, VISINA, ZMIJE: Ovo su NAJVEĆE FOBIJE srpskog naroda!
Zmija se plaši najviše stanovnika Srbije, Foto: Pixabay

čega se najviše plašimo?

ZUBAR, VISINA, ZMIJE: Ovo su NAJVEĆE FOBIJE srpskog naroda!

Anketa je pokazala čega se Srbi najviše boje

Objavljeno:

Nedavno je sprovedena anketa u kojoj su se istraživali najveći strahovi Srba.

Na pitanje Smart Plus Research o fobijama, najviše ispitanika reklo je da se plaši zmija - skoro svaki četvrti, dok je na drugom mestu strah od visine, od čega fobiju ima 22 odsto. Svaki deseti ima fobiju od grmljavine, skoro devet odsto od zatvorenog prostora, a po više od šest odsto od paukova i injekcija.

Zatim, svaki treći ispitanik odgovorio je da se ne plaši zubara, a 0,6 odsto reklo je da kod zubara nikada nije ni bilo.

Među učestalim strahovima je i letenje avionom kojeg se veoma plaši skoro pet odsto građana Srbije, a nije svejedno još za 16,5 odsto njih. Svaki peti se ne plaši leta avionom uopšte, nešto više je čak odgovorilo da uživa u tome, a trećina ispitanika se nikada nije ni vozila avionom.

Tu je i vožnja liftom - ovoga se plaši svega dva odsto, nelagodno je za skoro 19 odsto, dok za većinu od 78 odsto ne postoji nikakva zabrinutost po tom pitanju. Međutim, ima i onih koji se liftom nikada nisu vozili, a njih je 0,7 odsto.

Više od 40 odsto ispitanika odgovorilo je da nema strahove. Istraživanje je urađeno na reprezentativnom uzorku od 1.050 ispitanika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Dnevno.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.