JA SE JAVIM, KAD ONO VUČIĆ! Posle Putina predsednik ide kod Munje, u selo gde je SNS osvojio 91 odsto!
SNS odbornik, Milan Aleksić Munja, Foto: YOUTUBE PRINTSCREEN

NA LICU MESTA

JA SE JAVIM, KAD ONO VUČIĆ! Posle Putina predsednik ide kod Munje, u selo gde je SNS osvojio 91 odsto!

U Donjem Tovarniku, selu u Opštini Pećinci, gde je SNS osvojio čak 91 odsto glasova. Meštani kažu da su tako glasali jer je ovo sremsko selo za nekoliko godina preporođeno

Objavljeno:

Bio je u Moskvi kod Vladimira Putina, a sad se predsednik Aleksandar Vučić sprema da poseti Donji Tovarnik. Ovo sremsko selo naprasno je postalo poznato u nedelju uveče kada su naprednjaci tu osvojili 91 odsto glasova na lokalnim izborima u Pećincima.

Već sutradan zazvonio je telefon predsednika mesne zajednice i odbornika SNS Milana Aleksića Munje.

- Ja se javim, kad ono Vučić! Oooo šta ću sad, iznenadio me? Čestitao mi, zahvalio se i rekao: "Vidimo se posle Božića, doći ću da se zahvalim i ostalom narodu" - prepričava nam Munja razgovor sa predsednikom države.

Kaže, imaće sutra šta da prepričava i unucima.

ŽELI DA POMOGNE JUGU SRBIJE: Novinarka RTS nova načelnica Nišavskog okruga! (VIDEO)

SELO DONJI TOVARNIK
SELO DONJI TOVARNIKfoto: YOUTUBE PRINTSCREEN

Opozicija je u Tovarniku rasturena ko da ih je munja udarila, ali "seoski gradonačelnik", kako zovu Munju se tu nije zaustavio, već je digao na noge celo selo, koje se sprema da za dve nedelje dočeka Vučića. Skup će biti u sportskoj dvorani izgrađenoj pre tri godine. Kako će ga sve dočekati još se veća, ali ono što je zasad sigurno - biće muzike uživo, a u Donji Tovarnik sliće se svi naprednjaci iz Pećinaca. U nedelju su oborili rekord i po izlaznosti i po podršci, pošto je na predsedničkim izborima u aprilu za Vučića glasalo "samo" 82 odsto meštana.

Zašto je ovo selo postalo naprednjačka lokomotiva u Pećincima i zašto su skoro svi listom za SNS? Munja nam odgovara da je poslednjih godina preporođeno i da ljudi to vide.

- Sredili smo "Lovački dom", nema ga ni u Beogradu ovakvog - ubacuje se u razgovor Pera Jakovljević, koji održava taj objekat, lovište i park u centru sela.

Kaže nam da je kod njega za "okruglim stolom" zasedala cela porodica: žena, sin i snaha.

- Pitam, ko je za SNS, svi podigli ruke. Demokratski smo odlučili - kaže Pera, kojeg zovu Ložač.

U centru sela, kad je u utorak bila ekipa "Novosti", nije bilo mnogo meštana. Radni dan je, a i zima. Ali koga god smo sreli, rekao nam je da je glasao za naprednjake, jer su u poslednjih pet godina oporavili selo.

- Nisam nikad bio član stranke, ali sam uvek voleo one što su na vlasti. Međutim, od naprednjaka niko nikad nije više učinio - kaže nam uz smeh Zoran Spasojević, kojeg srećemo ispred kuće. - Renovirana je potpuno škola, sve ulice su asfaltirane, "Lovački dom" svi mogu besplatno da dobiju za krštenja, slavlja, ali i sahrane. Ma, zlata vredi.

SELO DONJI TOVARNIK
SELO DONJI TOVARNIKfoto: YOUTUBE PRINTSCREEN

- Bili smo zaostalo selo, a sad smo napredno - dobacuje njegov otac penzioner Pavle, koji je aktivista SNS i kaže da ne propušta nijedan miting.

Meštani nam listom tvrde da sve konce vuče Munja. Sređen je fudbalski teren, podignute čak i tribine, a klub Sloga se bori da uđe u četvrtu ligu. Podignuta su dva parkića za decu, park u centru, obnovljen Dom kulture. Kažu da rasveta noću sija kao na Vračaru. Izgrađeni su atarski putevi, rezervni bunar za vodovod, uređen kanal za pecaroše, posađen drvored i postavljene klupe, a na proleće će i kanalizaciju da kopaju.

- Kad vidite novu sportsku dvoranu u selu, sve vam je jasno - kaže nam Munja Aleksić, koji tvrdi da ne gledaju popreko ni one što su opozicija. - Ma, svi mi se srećemo, razgovaramo, idemo zajedno u lov. Sad su i neki iz DS-a glasali za SNS, jer su videli šta je sve urađeno.

SNS-SPS 11 PUTA JAČI OD SVIH!

U Donjem Tovarniku u birački spisak upisana su 782 birača. U nedelju je na izbore izašlo čak 739, što je 94,5 odsto. Za koaliciju SNS-SPS glasalo je - 666. To je skoro 11 puta više glasova nego što su svi ostali na izborima zajedno dobili. Drugi po jačini u Tovarniku je DS-LDP sa 28 glasova, GG "Za Pećince bez korupcije" u čijem sastavu su Dveri osvojila je 16, a radikali 12 glasova. LDP i JS su dobili po tri glasa. Sveukupno 62 glasa. Nevažećih je bilo 11 listića, pošto su na njima uglavnom bile zaokružene po dve liste.

Pogledajte bonus video:

ESPRESO ANKETA: Da li ste čuli za 13. platu u Srbiji?

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.