Sećate se studenata FDU koji su optuženi zbog protesta? ČEKALI SU PRESUDU, a sad im je stigla NOVA PRIJAVA!
Foto: Filip Plavčić

nastavlja se...

Sećate se studenata FDU koji su optuženi zbog protesta? ČEKALI SU PRESUDU, a sad im je stigla NOVA PRIJAVA!

Gavrilo i Pavle su posle održanog suđenja u oktobru rekli da se "nadaju najboljem". Međutim, novi poziv suda ih je iznenadio...

Objavljeno:

Gavrilo Vučetić i Pavle Terzić označeni su i optuženi za "organizaciju protesta" mladih ljudi, koji su se nakon predsedničkih izbora održavali u Beogradu.

U zgradi suda u Ustaničkoj 14 dana 17. oktobra dali su iskaz, a ispred zgrade su im podršku dali građani.

Gavrilo i Pavle su posle održanog suđenja rekli da su dali izjave sudiji i da se, kako su rekli, "nadaju najboljem".

I tako je juče, dok su čekali rešenje o presudi na kućnu adresu Terzića stigla koverta, u kojoj je bilo ono čemu se nikako nije nadao - nova prijava!

GRAĐANI NE DAJU GAVRILA I PAVLA: Narod se okupio pred suđenje studentima koje terete da su ORGANIZATORI protesta protiv vlasti! (FOTO) (VIDEO)

- Suđenje je završeno pre nešto više od dva meseca, pa sam tako očekivao presudu. Ili oslobađajući ili optužujuću. Potpisao sam pismo, preuzeo ga od poštara a kad sam ga otvorio imao sam i šta da vidim. Dobio sam novu prijavu! Naime, prvi put sam tužen za 21. april, a u novoj prijavi tužen sam za 20. april. Tužba je slična kao prethodna, zasniva se na istim stvarima, tačnije za organizovanje neprijavljivanog skupa.

foto: Filip Plavčić

Kako dodaje, prijava koja je stigla pre odluke za prethodnu prijavu pokazatelj je da smo kao društvo zapali u dubiozu.

- Šta reći, osim da je ovo čisto prolongiranje. Sistem nema odluku na jednu prijavu, a nastavlja dalje na drugu. Oni ne znaju ni šta će sa prvom prijavom jer oni dobro znaju da mi nismo organizatori. Ipak, to ih nije omelo da podnesu drugu prijavu, pa će ih možda biti i još - ko zna... - zaključuje Pavle za Espreso.

Bonus video:

PRUŽI RUKU: Pomogli smo onima kojima je pomoć uvek dobrodošla!

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.