JEZIV CRTEŽ UZNEMIRIO SRBIJU: Mili Alečković su došli u stan i odveli dete! ONO ŠTO JE DEVOJČICA NACRTALA SVE JE UPLAŠILO! (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

BORBA ZA DETE

JEZIV CRTEŽ UZNEMIRIO SRBIJU: Mili Alečković su došli u stan i odveli dete! ONO ŠTO JE DEVOJČICA NACRTALA SVE JE UPLAŠILO! (FOTO)

Mila je rekla na kraju video snimka da je predala žalbu Centrima jer ih niko nije obavestio da će odvesti dete, ali dodaje da su podneli i krivičnu prijavu i da se neće smiriti dok ne spasu dete

Objavljeno: 13:57h

Klinički psiholog, profesor i pisac Mila Alečković zajedno sa svojim suprugom Ivom Bajatom obratila se nedavno srpskoj javnosti zbog porodične drame kroz koju prolaze od sredine decembra.

Naime, Mila i Iv su bili hranitelji devojčici koja je došla iz izbegličke porodice sa prostora Kosova i Metohije.

foto: Dragana Udovičić

"Preuzeli smo je na hraniteljstvo kada je imala šest godina, potpuno legalno, a onda su nam sredinom decembra došli na vrata zaposleni iz Centra za socijalni rad iz Obrenovca i Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu da vode devojčicu u drugi dom", ispričala je Mila na snimku koji je objavljen pre nekoliko dana.

foto: Dragana Udovičić

Mila je napomenula da je devojčica kada je došla kod njih bila u užasnom stanju.

"Dete je bilo u fizičkom i psihičkom rastrojstvu, sa trulim zubima, ranama i plikovima na koži, uplašena i u konstrantnom strahu", govori ona.

foto: Dragana Udovičić

Na konferenciji za medije, čuveni psiholog pokazao je crteže devojčice po dolasku u njihovu porodicu koji su ih zabrinuli.

Devojčica je nacrtala grob u kojem su ona, Mila, njen suprug i učiteljica. Mila je sa stručne strane objasnila da je to bio strah devojčice od smrti koji je bio povišen i da je morala sa njom da radi na tome kako bi ga polako prevazilazila.

foto: Dragana Udovičić

Mila i njen suprug, inače Francuz po nacionalnosti, prihvatili su dete, kako kaže sa velikom ljubavlju, upisali je u elitnu školu, hranili je, lečili i radili na njenom samopouzdanju.

"Teško joj je bilo u početku da se privikne na nas, na novu sredinu, školu, izborili smo se da bude u odeljenju kod učiteljice koja je takođe poreklom sa Kosova, kako bi mogla da se poistoveti sa nekim i kako bi učiteljica mogla da je ohrabruje", objašnjava Alečković.

foto: Dragana Udovičić

Nakon što se devojčica uklopila, dobila na samopouzdanju, počela je da crta vesele crteže gde su prikazani drugari iz odeljenja i porodice.

foto: Dragana Udovičić

Alečković napominje da su se sredinom decembra najavili iz Centara da posete porodicu i vide kako je devojčica, da bi je kada su došli odveli u drugu porodicu.

foto: Dragana Udovičić

"Službenici ovih centara su mlatili nekim rešenjem da dete napušta našu porodicu, a meni to rešenje niko nije unapred poslao. Ne znam ni razlog zbog čega su odveli devojčicu, samo su nam rekli da nismo ispoštovali neka pravila, a ja ne znam koja. Naravno da nisam želela da potpišem rešenje, upali su nam u stan, na agresivan način saopštili da devojčica mora da nas napusti, a nas niko nije ni upozorio niti rekao zašto", tvrdi profesorka i klinički psiholog.

Mila je rekla na kraju video snimka da je predala žalbu Centrima jer ih niko nije obavestio da će odvesti dete, ali dodaje da su podneli i krivičnu prijavu i da se neće smiriti dok ne spasu dete.

Bonus video:

Bili smo u Đavoljoj varoši noću

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.