NIKOLIĆI ŽIVE U TROŠNOJ KUĆI SA 12.000 DINARA MESEČNO! Pomozimo im da žive bolje!
Foto: Fondacija Divac

Praznici nisu svima veseli

NIKOLIĆI ŽIVE U TROŠNOJ KUĆI SA 12.000 DINARA MESEČNO! Pomozimo im da žive bolje!

Neke porodice i deca žive u teškom siromaštvu

Objavljeno:

Porodica Nikolić živi u seoskoj kući koja je stara 200 godina, a već 4 godine nemaju struju. Kuća ne može da se popravi, jer su grede popucale, a jedan zid se obrušio.

foto: Fondacija Divac

Porodica Nikolić ima 3 člana, otac Novica, ćerka Jovana i sin Jovan.

Novica je teško bolestan, ustanovljen mu je dijabetes, srčani je bolesnik, bubrezi mu otkazuju, a u avgustu je doživeo i moždani udar zbog kog mu šake više nisu u funkciji i otežano se kreće.Novici je potreban 24 časovni nadzor, jer upada u hipoglikemijske krize.

Majka je decu i Novicu napustila pre 13 godina,a trenutno je u zatvoru. Maltretirala je Novicu i decu i psihički i fizički.

foto: Fondacija Divac

Jovana Nikolić ima 16 godina i više ne ide u školu, jer mora da brine o teško bolesnom ocu Novici. Godinu dana mlađi Jovan ide u srednju školu i pomaže sestri u teškoj borbi za svakodnevno preživljavanje.

Jovan i Jovana su se dogovorili da će Jovan upisati srednju školu, a Jovana će se starati o ocu.

Jedini mesečni prihod ove porodice je socijalna pomoć u iznosu od 12.000 RSD. Od ovog iznosa minimum 7.500 mesečno odlazi za osnovne lekove za oca. Zbog lošeg materijalnog stanja deca nemaju lična dokumenta.

Porodica Nikolić je imala 4 ovce i jedno jare, koje su prodali. Imali su i magare sa kojim je Jovan vodio turiste ovo leto po Rtnju, ali su i njega prodali.

foto: Fondacija Divac

Porodici je neophodno obezbediti novu kuću, kao i bilo kakvu ekonomsku pomoć kako bi se bavili poljoprivredom ili stočarstvom.

Nikolići nemaju nikog osim nas i vas, koji smo čuli njihovu priču i rešili da ovoj deci osiguramo bezbedan dom i pristojan krov nad glavom. Seoska kuća u okolini Sokobanje košta 13.000 evra, a već smo prikupili 1,800 EUR. Niko nema baš sve što poželi, ali svi treba da imamo barem osnovno. Nedostaje nam 11.200 evra da promenimo život i sve buduće praznike ovoj porodici!

(Espreso.co.rs/divac.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.