PILA SAM ČUVENU VAMPIRUŠU U SELU NAJPOZNATIJEG SRPSKOG VAMPIRA! Nakon dve čašice rakije, poverovala sam u LEGENDU O SAVI SAVANOVIĆU! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

RADI POSAO!

PILA SAM ČUVENU VAMPIRUŠU U SELU NAJPOZNATIJEG SRPSKOG VAMPIRA! Nakon dve čašice rakije, poverovala sam u LEGENDU O SAVI SAVANOVIĆU! (FOTO)

Vampiruša je ustvari izuzetno dobra šljivovica koja je u mom slučaju "odradila posao" u kratkom roku

Objavljeno: 10:23h
Jelena Jovanović

U nedirnutom i prirodnom bogatstvu šuma, smešteno je selo Zarožje, najveće selo od 33 sela opštine Bajina Bašta. Ovo mistično selo je najpoznatije po najstarijem srpskom vampiru Savi Savanoviću, koji se rodio, umro i povampirio upravo ovde.

U mračnom planinskom prolazu kod izvora reke Rogačice, nalazi se uska staza koja vodi pravo do prastare i sada već oronule vodenice u kojoj je prema legendi, boravio upravo Sava.

ON SE UVEK VRAĆA! Oni žive u rodnom mestu najpoznatijeg srpskog vampira! DO SAD NEISPRIČANE PRIČE O SAVI SAVANOVIĆU (FOTO)

Mnogi meštani se i dalje boje njegove osvete i žele da mu obnove vodenicu, a u toj ideji je najglasniji, Miodrag Mijo Vujetić koji radi u lokalnoj kafani "Planinka" koja se nalazi odmah posle skretanja za vodenicu.

foto: Filip Plavčić

Kada su meštani saznali da se Sava povampirio, našli su njegov grob, a onda su ga otkopali kada ih je iznenadilo oko koje gleda. Proboli su ga glogovim kocem, ali nisu uspeli kako treba da ga poprskaju svetom vodicom i iz njegovog tela izletela je "leptirica". Od tada Sava ne spava, siguran je Mijo.

foto: Filip Plavčić

On je rešio da populizuje celu priču pa je podigao bilbord u čast najstarijeg srpskog vampira. Kafanu smo našli, ali ne i znak.

Bio je taj bilbord, ali je nakon oluje uništen. Nemam dovoljno novca da ga ponovo podignem, ali nameravam to da uradim u budućnosti. Pored toga, par meštana i ja ćemo obnoviti Savinu vodenicu jer se plašimo njegove osvete. Đavo uvek vreba, tvrdi Mijo.

U svojoj kafani "Planinka", najpopularnijoj u celom selu, Mijo pored hrane i standardnog pića, nudi i čuvenu vampirušu pod nazivom "Savina rakija".

foto: Filip Plavčić

Kaže da je još uvek nije zvanično brendirao, ali da ima to u planu.

- Moram da priznam da je prodaja vampiruše znatno porasla od kada se cela priča populizovala. Svako ko je u prolazu, svrati i proba rakiju, i nikad se ne zadrži na jednoj, šali se Mijo.

foto: Filip Plavčić

Vampiruša je ustvari izuzetno dobra šljivovica koja je u mom slučaju "odradila posao" u kratkom roku.

JOŠ ŽIVIMO U STRAHU OD VAMPIRA PETRA BLAGOJEVIĆA: Bili smo na mestu najvećeg horora u istoriji Srbije! (FOTO) (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

Bila je dovoljna jedna čašica da se opustim, a dve da pomislim, "šta ako sve ovo ipak nije anegdota"?

Ako tome pridodamo svež planinski vazduh i zanimljiv razgovor sa vlasnikom kafane, moj dan je bio upotpunjen.

foto: Filip Plavčić

Iako nisam veliki ljubitelj rakija, ova mi je prirasla srcu. Nema ništa lepše nego kad pijete pravu domaću šljivu i slušate anegdote o vampirima. Barem u mom slučaju.

TRAŽILA SAM ŠUMSKU MAJKU, KOJA NASMRT PLAŠI LJUDE U ŠUMI U SRBIJI: Nećete verovati, ali NAŠLA SAM JE! (FOTO)

foto: Filip Plavčić

Tada sve doživljavate realističnije, još ako sledi obilazak vodenice sa uplašenim meštanima Zarožja, a imate moj mentalni sklop, vi ste u raju.

(J. J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.