PAMTITE KO JE PLAĆENIČKI OLOŠ KOJI SEBE ZOVE NOVINARIMA! Firer zapretio novinarki N1 zbog intervjua s Arno Gujonom!
Foto: Youtube printscreen

i nikom ništa?!

PAMTITE KO JE PLAĆENIČKI OLOŠ KOJI SEBE ZOVE NOVINARIMA! Firer zapretio novinarki N1 zbog intervjua s Arno Gujonom!

A pretnje dolaze i s društvenih mreža...

Objavljeno:

Zbog intervjua koji je Arno Gujon dao televiziji N1 u petak, u kome ni na koji način nije dovedena u pitanje humanitarna pomoć koju prikuplja za Srbe na Kosovu, a u kome su mu postavljana pitanja o nedavnoj političkoj prošlosti, N1 je već danima na meti žestokih napada u tabloidima i na društvenim mrežama, saopštila je ova kuća.

"Arno Gujon svojim kontinuiranim objavama na društvenim mrežama obmanjuje javnost da N1 protiv njega vodi kampanju, i otvara prostor za hajku tabloida na N1 i našu novinarku koja je vodila razgovor s njim, navodeći da je cilj bila njegova demonizacija. Rezultat Gujonove kampanje protiv N1 su brojne pretnje zbog kojih će N1 podneti krivične prijave tužilaštvu" - stoji su saopštenju N1.

A pretnje dolaze i sa društvenih mreža ("Klošari neka laju, drugo ni ne znaju. Ali neće ni to dugo trajati, jer SPISAK POSTOJI" - napisao je jedan od korisnika), ali i od poznatijih lica.

Tako je ovoj televiziji nešto poručio i vođa zabranjenog "Nacionalnog stroja" Goran Davidović Firer.

foto: Printscreen

"Pamtite Srbi ko je pomogao, ali pamtite i plaćenički ološ koji sebe naziva "novinarima". Ko ne može da pamti neka zapisuje. Valjaće za istoriju, ali i za pravosudne organe kada dođe sloboda".

Da podsetimo, i Arno Gujon se javnosti obratio pismom gde kaže da je na N1 napadan, a bio pozvan da govori o svom humanitarnom radu.

foto: Print Screen Youtube

Potom se pohvalio podrškom 25.000 građana i zahvalio se rečima: Vaše srce je veće od njihove mržnje. Idemo dalje!

U svim svojim obraćanjima Gujon je, pak, prećutao da mu je dva puta rečeno koje su teme i pitanja. Najpre kad je došao, tvrde iz N1.

"Tada sam mu rekla da ćemo razgovarati o njegovom humanitarnom radu, da ćemo najaviti trbinu na FPN-u, a da ćemo jedan deo razgovora posvetiti njegovom političkom i ideološkom opredeljenju, njegovim stavovima. On se sa tim složio, rekao je da je to u redu. Ušao u televizijski studio gde je nastavio razgovor sa koleginicom Marijom Antić", objašnjava producentkinja jutarnjeg programa N1 Maja Sikimić.

"Ja sam gospodinu Gujonu pre nego što je počeo razgovor, pre nego što su se kamere uključile, ponovila o čemu ćemo razgovarati, objasnila mu zašto ću ga pitati o njegovom pređašnjem političkom opredeljenju i on je rekao da je u redu da o tome razgovaramo. Razlog zašto sam ga to pitala je što sam veče pre intervjua pronašla na stranim sajtovima da je bio kandidat identitaraca na izborima 2012. i zato što smatram da je pored njegovog humanitarnog rada bitno da javnost u Srbiji zna celokupan njegov bekgraund", kaže voditeljka jutarnjeg programa Marija Antić.

foto: Print Screen Youtube

Kada ga je N1 ponovo pozvala da pojasni zašto krije da je bio informisan o pitanjima u vezi sa angažmanom iz prošlosti i da li postoji jednakost između pitanja i mržnje, za koju optužuje N1, Gujon je poručio da očekuje 21 paletu humanitarne pomoći iz Francuske i da nema šta da doda.

"Imali ste priliku da me pitate sve što ste želeli u intervjuu, cenzurisali ste ga i niste objavili. Doveli ste me u opasnost na Kosovu, dobio sam pretnje smrću, jer ste me pitali u vezi sa identitarcima i doveli u pitanje moj humanitarni rad", poručio im je Gujon.

POZNATA SRPKINJA OZBILJNO UVREDILA FRANCUZA KOJI POMAŽE SRBIMA SA KOSOVA! Zbog tri reči izazvala GNEV SRBIJE! (FOTO)

U intervjuu N1, Gujon tvrdi da je član ekstremno desničarskog pokreta identitaraca, od kojeg se ogradio i Nacionalni front Marin Le Pen, bio tek šest meseci 2010. i 2011. godine. U biografiji Gujona, pak, stoji da je član postao po osnivanju pokreta 2003, da je 2005. učestvovao u prvomajskim nemirima u Nici i rasističkim incidentima, kao i da je 2010. ispred te organizacije objavio kandidaturu za predsednika.

"Evropljanin sam jer su mi preci stradali na Kosovu polju, Evropljanin sam jer su mi preci stigli do Granade, oslobodili Španiju od muslimanskog jarma.. Evropljanin sam jer mi je prva zastava boja kože, to mi se može spočitati, ali mi se ne može oduzeti", govorio je Gujon.

Za predsedničku kandidaturu ipak nije dobio neophodnih 500 potpisa gradonačelnika. Dok se spremao za izbore, Gujon je u kampovima identitaraca kao trener pripremao druge - o čemu svedoče i klipovi sa jutjuba.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.