STIŽE NAM NEVREME, upalio se METEOALARM! U ovo doba nikako nemojte izlaziti napolje!
Foto: Filip Plavčić

OPASNE VREMENSKE PRILIKE

STIŽE NAM NEVREME, upalio se METEOALARM! U ovo doba nikako nemojte izlaziti napolje!

Preporuka hidrometerološkog zavoda u mestima gde je na snazi narandžasti meteoalarm, jeste da se stanovnici pridržavaju saveta nadležnih službi

Objavljeno:

U Srbiji je, izuzev u Vojvodini i Šumadiji, na snazi narandžasti meteoalarm, koji je izdat od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda. To znači da su prognozirane opasne vremenske prilike koje mogu da budi opasne po ljude i životinje, i da prouzrokuju materijalnu štetu.

Preporuka hidrometerološkog zavoda u mestima gde je na snazi narandžasti meteoalarm, jeste da se stanovnici pridržavaju saveta nadležnih službi.

foto: Printscreen/RHMZ

U Šumadiji i Pomoravlju ljudi treba da budu na oprezu i da se informišu o vremenskim uslovima, jer je moguća pojava snežnog pokrivača.

Stanovnici Beograda i Vojvodine ne moraju da razmišljaju o vremenskim neprilikama, jer ih sem niskih temperatura, ne očekuju nepogode.

U ovom delu Srbije vreme će biti suvo, bez padavina.

Za one koji nisu upućeni, evo objašnjenja kada je narandžasti meteoalarm na snazi: Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.