ZABELELA SE SRBIJA, I TO NE SAMO NA PLANINAMA! Evo gde je sve pao sneg i kad će početi da veje u Beogradu!
Foto: Beta

vremenska prognoza

ZABELELA SE SRBIJA, I TO NE SAMO NA PLANINAMA! Evo gde je sve pao sneg i kad će početi da veje u Beogradu!

Tokom vikenda takođeće biti hladno, a može da se očekuje i sneg u nižim predelima

Objavljeno:

U nižim predelima južne, jugoistočne i jugozapadne Srbije već pada sneg, a postoji mogućnost da se zabeli i u drugim delovima zemlje.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje u kom se navodi da će danas u pojedinim delovima Srbije doći do formiranja snežnog pokrivača.

U nižim predelim on će iznositi od 5 do 10 centimetara, dok će na planinama ići i više od 20 centimetara.

Nedeljko Todorović iz RHMZ za Blic je rekao da je i u Beogradu je takođe moguća kratkotrajna susnežica.

- Postoji mogućnost susnežice i to tokom noći u Beogradu, ali samo u višim predelima - kaže on.

Sneg trenutno pada u Vranju, Dimitrovgradu, Kuršumliji, Prijepolju, Požegi, Sjenici... Zabelelo se i na Kopaoniku, gde trenutno ima oko 11 centimetara snega, dok na Zlatiboru visina snežnog pokrivača iznosi 4 centimetra.

I na padinama Južnog Kučaja, Pasuljanskih livada, Ravne Reke, Sisevca, između Ćuprije i Paraćina, od noćas pada sneg.

Na putevima, uključujući i deonicu autoputa Beograd-Niš kroz Pomoravlje, nema snega, ali ima puno vode, pa i slabe magle. Slaba kiša pada i u gradskim delovima Jagodine, Ćuprije i Paraćina.

Sneg je vlažan, povremeno pada krupan, pa sitan, topi se i ima ga oko 2 do 5 centimetara. Od noćas, od prvog snega, bele se vrhovi i padine Juhora, Beljanice i Crnog vrha, u ovom delu Srbije.

Na sve to još i vetar

RHMZ je objavio da će u većem delu zemlje danas biti oblačno, hladno, vetrovito, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom.

foto: Fonet

Vetar će biti slab i umeren, na istoku i na planinama povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 1 do 4 stepena, najviša dnevna u većem delu od 3 do 5, a u Negotinskoj Krajini oko 7 stepeni.

U Beogradu će biti oblačno, hladno, vetrovito, ujutru i pre podne povremeno kiša i susnežica. U višim delovima grada u jutarnjim satima moguć je i kratkotrajan sneg. Posle podne će biti bez padavina. Vetar će biti umeren, severozapadni.

U sredu ujutro biće hladno sa slabim mrazem i maglom mestimično, tokom dana malo toplije, pre podne pretežno sunčano, posle podne naoblačenje sa zapada i jugozapada, ponegde slaba kiša. U košavskom području pojačan jugoistočni vetar.

U petak sneg i u nižim predelima

- Narednih dana biće promenjivo i prohladno vreme, a sutra i prekosutra biće mraza. U noći između srede i četvrtka pašće kiša, padaće i u četvrtak tokom dana, a u petak opet možemo da očekujemo sneg i to u nižim predelima - kaže on.

Tokom vikenda takođeće biti hladno, a može da se očekuje i sneg u nižim predelima.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.