Anđela (9) boluje od retke bolesti, a evo zašto bi danas ovo trebalo da bude GLAVNA VEST U ZEMLJI! (FOTO)
Foto: Promo

borac

Anđela (9) boluje od retke bolesti, a evo zašto bi danas ovo trebalo da bude GLAVNA VEST U ZEMLJI! (FOTO)

Ona poseduje brojne talente, a dokaz tome su mnoga prva mesta i nagrade koje je do sada osvojila

Objavljeno: 09:27h
Bojana Kontić

Danas je u Skupštini grada Beograda održana promocija zbirke pesama "Kikicin pogled na svet", mlade pesnikinje Anđele Dimitrijević.

Ovo nije bila promocija, kao i svaka druga. Niti je ovo samo još jedna knjiga. Anđela je posebna.

foto: Promo

Ona je hrabra devojčica, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, i koja je oduševila prisutne svojom magičnom poezijom, a dokaz tome su gromoglasni aplauzi nakon svake pročitane pesme.

foto: Promo

Dok su se nizali stihovi pesama "Kornjača", "Vila", "Moj mali brart", "Životinje" i mnogih drugih, prisutni su imali priliku da vide i neke od neverovatnih Anđelihih crteža. Ona poseduje brojne talente, a dokaz tome su mnoga prva mesta i nagrade koje je do sad osvojila.

foto: Espreso.co.rs

Promociji su prisustvovali i mališani iz nekoliko beogradskih osnovnih škola, koji su došli kako bi pružili podršku talentovanoj i kreativnoj devojčici, čiji optimizam i volja za životom služe kao inspiracija ne samo njenom uzrastu, već svima koji neretko zaboravljaju pravi smisao života.

foto: Promo

Među njima je bila i popularna jutjuberka Jana Dačović, što je Anđelu posebno obradovalo.

foto: Promo

Svoju prvu pesmu "Kornjača" napisala je sa samo šest godina, a odgovarajući na pitanja mališana, Anđela je otkrila da je pisanje njena velika ljubav od koje nikada neće odustati. Shodno tome, planira da uskoro objavi još jednu knjigu u kojoj će osim pesama biti i priče.

foto: Espreso.co.rs

Podsetimo, Anđela je zbog bolesti u invalidskim kolicima i ne može samostalno da se kreće. Za spinalnu mišičnu atrofiju od koje boluje, pronađen je lek "spinaza" koji postoji samo u SAD, a jedna serija ovog leka košta 750.000 dolara.

Ekipa Espresa je letos imala čast i zadovoljstvo da provede jedno sunčano popodne sa ovom inspirativnom devojčicom, a njenu priču možete pročitati OVDE.

foto: Promo

Humanitarna fondacija "Budi human", prikuplja novčana sredstva za lečenje ove izuzetne devojčice, a svi koji žele da pomognu mogu to učiniti na sledeći način: slanjem SMS poruke 347 na 3030, ili uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Za kraj ovog divnog druženja Anđela je uz čaroban osmeh poručila prisutnima:

"Najbitnije je da radite ono što volite. Ako radite ono što volite, sigurno ćete uspeti"!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.