GLADUJEMO, VUČEMO TORBE PO 10 KILOMETARA, ZA ŠTA? Potresan snimak suza srpskog radnika rasplakaće celu zemlju! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

pretužno

GLADUJEMO, VUČEMO TORBE PO 10 KILOMETARA, ZA ŠTA? Potresan snimak suza srpskog radnika rasplakaće celu zemlju! (VIDEO)

Da li od toga može da živi jedna porodica? - pitao je uplakani radnik Pošte sve okupljene

Objavljeno:

Jedno od najprofitabilnijih i najuspešnijih javnih preduzeća u Srbiji već gotovo mesec dana je "na klimavim nogama". Razlog tome su nezadovoljstva radnika, i to uglavnom poštara i šalterskih službenika. Nezadovoljni niskim platama, ali i uslova rada oni su se žalili, štrajkovali, protestovali.

Najčešće mesto za noćna okupljanja pune dve nedelje ovog meseca bio je glavni distributivni centar "Pošte" u Zemunu. Ljudi, koji su hladne noći provodili na na otvorenom tamo su se družili, ali i ujedno pokazivali nezadovoljstva. Tamo su se smenjivali suze i smeh, a bol jednog čoveka snimljen je jedne hladne večeri.

U snimku koji je dostavljen Espresu jasno se vidi poštar koji je kroz suze objašnjavao šta proživljava za nisku platu.

- Imam platu, 37.000. Neko bi rekao da to nije mala plata, ali ja imam troje dece, dva unuka. Pa pitam - da li od toga može da živi jedna porodica? - pita uplakani čovek, dodajući da svoju platu krvavo zaradi.

DA LI TREBA DA SKOČIM S MOSTA DA BISTE SHVATILI ŠTA NAM RADITE?! Vapaj Snežane koju su oterali iz Pošte jer je bila na protestu!

- Po struci sam mašinski tehničar, a radim kao poštar. Svakog dana prelazim 10 kilometara, pogledajte kakve su mi vene. Pogledajte?

UMALO DA UMREM, PRITISAK MI JE BIO 200! Ljubiša je jedan od radnika Pošte koji je SUSPENDOVAN jer traži svoja prava!

- U 60-toj godini idem i radim tuđe reone jer "Pošta" nema dovoljno radnika, pa na svojih 10 kilometara pešačenja sa torbom pređem još toliko, rekao je on a potom se izvinio okupljenima što je "nervozan i ljut".

- Ljut sam jer trpim 5 godina nepravdu, ovo je neizdrživo više! - rekao je i dobio aplauz.

Šta rade naši sindikati? Rade za 250.000 i rade za upravni odbor. Njih boli uvo za nas! Mi koji radimo u proizvodnji mi trpimo!

- Gladujemo, nosimo torbe, ne možemo da izdržimo to fizički! Ni na bolovanje ne idemo da bi onom našem drugom kolegi ne bi napakovali još posla na vrat - rekao je izrevoltirani radnik.

Danas je na sat vremena zaustavljen rad pošte, kao znak protesta, a radnici, kako prenose sindikalni predstavnici, traže da se povuku suspenzije koje danima stižu radnicima koji učestvuju u protestu, ali i smenu direktorke Mire Petrović.

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.