NISAM JA NIKOGA UDARIO, SNS DIREKTOR JE MENE ONESVESTIO! Preokret u KBC Zvezdara, Marko tvrdi da je on napadnut!
Foto: Printscreen / Youtube / Dobro jutro Jovana i Srđan / Facebook Marko Dragoslavić

ovo je - no comment

NISAM JA NIKOGA UDARIO, SNS DIREKTOR JE MENE ONESVESTIO! Preokret u KBC Zvezdara, Marko tvrdi da je on napadnut!

Skandal koji potresa KBC Zvezdara ima i drugu stranu. Direktor je napdnut ili je napao??

Objavljeno: 23:01h

Kliničko bolnički centar Zvezdara saopštio je danas da je direktor te ustanove, Petar Svorcan, pretučen u petak oko 14 časova na raskrsnici u blizini bolnice. Prema njihovim navodima, Svorcana je napao Marko Dragoslavić, protiv koga su kako kažu, više puta podnosili prijave zbog neovlašćenog slikanja unutar bolnice i uznemiravanja.

Ekipa Espresa razgovarala je sa Marko Dragoslavićem koji je po priči direktora KBC Zvzedara Petra Svorcana, napadač koji mu je zadao lakše telesen povrede. Više o tome OVDE.

Ipak, Markova priča je drugačija. Naime, prema njegovoj verziji događaja, 27.10.2017 godine oko 14 časova direktor je napao Marka jer mu se obratio dok je bio u svom automobilu i uz reči pretnje nasrnuo na njega.

- Stajao sam na ćosku kod trafike koja se nalazi na ulazu u KBC Zvezdara. Tada su naišla kola u kojoj je bio Petar Svorcan. Uzeo sam mobilni i uključio kameru na istom. Pokucao sam mu na prozor da ga pitam zašto njegovi biju pacijente u upravi (postoji video zapis). Na to je direktor, koji pripada inače SNS-u, dao gas i otišao uz Batutovu ulicu. Nedugo zatim parkirao je kola na trotoar kod vojnog hotela. Istrčao je iz njih i krenuo ka meni. Došao je do mene, zgrabio me za gušu i urlao: "Koga ces ti da snimaš bre budalo..." - priča Marko i dodaje:

- Nasilno mi je oteo i moj mobilni telefon koji sam drzao u ruci. Nije to bilo dovoljno nego me je uhvatio za odeću i gurao ka kiosku . Jedan čovek je izleteo i pokušavao da smiri unezverenog Petra. A ja sam mu vikao "Alo daj mi telefon Pero". Uzeo sam da otmem telefon ali Pera se izmakao i sa mojim telefonom koji je pre toga udario u ćošak kioska, otišao ka rampi bolnice. Tu sam ga sustigao i pokušao opet da otmem moj mobilni. Onda me je on uhvatio za odeću i vukao, a svojom bradom je udario o moj lakat. Tada se sapleo o ivičnjak pa je pao - rekao je Dragoslavić.

On je dodao da je Scorcan ustao i odgurnuo ga udarcem nakon čega je pao i na kratko ostao bez svesti.

- Ja pao i izgubio svest na kratko. On je pobegao. Nije mi pruzio prvu pomoć, već medicinske sestre, vozači... Milsm da je prekrsio zakletvu. Očekujem da ga ministarstvo zdravlja suspenduje . Inače ja nisam nasilan covek, a imam i hipotireozu. Za slike po bolnici priznajem. Slikao sam kao i svi. Vidi se na Fejsbuku kada se ukuca KBC Zvezdara. Pacijente nikada nisam uslikao, a da im se vidi lica! Te slike su i mediji objavili. Očekujem da i drugi mediji reaguju i saslušaju moju stranu priče - zaključio je Marko.

foto: Espreso

Kako su saopštili iz bolnice o povredama v.d. direktora postoji i medicinska dokumentacija, a slučaj je prijavljen nadležnim službama, navode u saopštenju.

- Povodom ovog događaja preduzete su sve mere u skladu sa zakonom i upoznate sve nadležne institucije. Ustanova i direktor se neće više oglašavati povodom ovog događaja - navodi se u saopštenju KBC Zvezdara.

Na ovaj incident je reagovaoi poverenik za informacije od javnog značaja, Rodoljub Šabić. On je na društvenoj mreži Tviter podelio Marku objavu i napsaio:

"Poverenik će sprovesti nadzor.Ali i bez ptretenzija obezbeđenja da vrši uvid u medicinsku dukumentaciju odnos je nedopustiv!Ministarstvo?ZG?"

Iz ministrastva se još uvek niko nije oglasio zbog "skandala" koji drma KBC Zvezdara.

(M. B. / D. Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.