VETAR ČUPA DRVEĆE, STRAHOVITA OLUJA STIGLA U SRBIJU! Dobro se čuvajte i SKLONITE SE S ULICA! (VIDEO)
Foto: print screen twitter / @mzdrale

pažnja svima

VETAR ČUPA DRVEĆE, STRAHOVITA OLUJA STIGLA U SRBIJU! Dobro se čuvajte i SKLONITE SE S ULICA! (VIDEO)

Ne izlazite napolje, zatvarajte prozore. Danas vas očekuje nezapamćena oluja

Objavljeno: 15:55h

VOZAČI, PLJUŠTE NOVE, PAPRENE KAZNE! Zakon se menja, OD POJASA, DO NIVOA ALKOHOLA!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na olujni vetar koji će danas duvati na području Srbije.

Snažna oluja stigla je i u Beograd, gde je odjednom potpuno pao mrak, a uz jak vetar stigla je i kiša. Na planinama je magla, uz upozorenje na oprez zbog magle u visokim predelima.

Na teritoriji Novog Beograda nedaleko od Bulevara Milutina Milankovića naleti vetra su bili toliko jaki da su semafori istrgnuti sa metalnih ležišta.

Nevreme je pogodilo i Novi Sad. Snažna oluja iščupala je drveće u zapadnoj Srbiji, o čemu svedoče fotografije zabrinutih Užičana.

Iako je za danas u ovom delu Srbije najavljen žuti meteoalarm, snažan vetar je već napravio haos, a kako se navodi, u Srbiji će sutra biti vetrovito, sredinom dana i po podne sa olujnim severozapadnim vetrom (preko 17 m/s).

Udari vetra će na severu i istoku povremeno dostizati jačinu žestoke oluje (preko 24 m/s), ističe se u upozorenju. Prema prvim prognozama, povremena kiša se očekuje širom Srbije, a najveći problem je u nižim predelima gde će biti praćena olujnim vetrom.

U glavnom gradu se od danas čeka velika kišna nedelja.

U Vojvodini je na snazi narandžasto upozorenje. Prognozirane su opasne vremenske pojave, intenziteta koji može da prouzrokuje materijalnu štetu i opasnost po ljude i životinje.

- Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navodi se u objašnjenju narandžastog meteoalarma, koji će danas biti na snazi u Vojvodini, kao i na teritoriji Pomoravlja.

U glavnom gradu se od danas čeka velika kišna nedelja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.