BEBA OD 17 MESECI OBOLELA OD MALIH BOGINJA: Naložena vanredna vakcinacija dece do 14 godina!
Foto: Beta

bolest na severu kosova

BEBA OD 17 MESECI OBOLELA OD MALIH BOGINJA: Naložena vanredna vakcinacija dece do 14 godina!

Trenutno je hospitalizovano dvanaestoro pacijenata

Objavljeno:

Na infektivnom odeljenju Kliničko bolničkog centru u Kosovskoj Mitrovici trenutno je hospitalizovano dvanaestoro pacijenata obolelih od malih boginja, a među njima je i sedamnaestomesečna beba N. P. iz Klokota kao i dvoje dece iz okoline Kosova Polja i Plemetine, pišu Novosti.

- Trenutno na infektivnom odeljenju imamo dvanaestoro pacijenata od kojih je većina, odnosno njih više od osamdeset odsto, iz južne mahale Kosovska Mitrovica odakle su bili i prethodni pacijenti od morbila - ističe primarijus Milovan Krivokapić, direktor Zavoda za Javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici i objašnjava da ekipe ovog zavoda svakodnevno obilaze srpske sredine u Pokrajini odnosno da su do sada obišli centralni deo Kosova, pomoravski kraj, Pećki okrug i druge sredine.

Početkom nedelje je naložena vanredna vakcinacija dece do 14 godina, a Krivokapić pojašnjava da Zavod za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice, koji pokriva sve srpske sredine na Kosmetu, svakodnevno šalje rezulate pacijenata na analize Institutu Batut kao i Ministarstvu zdravlja.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.