Ko će šta da zgrabi?! Kako će Titovi potomci da podele 200.000 predmeta?

Kao lešinari

Ko će šta da zgrabi?! Kako će Titovi potomci da podele 200.000 predmeta?

Titovi potomci treba da se izjasne o popisanim predmetima. Reč je o 200.000 stavki, među kojima su i lične stvari maršala Tita.
Objavljeno: 09:54h

Na novom ročištu u ostavinskom postupku Josipa Broza Tita, koje se održava u danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, naslednici bi trebalo da se izjasne da li su konačno, posle 33 godine, popisane sve stvari ostale iza bivšeg jugoslovenskog predsednika. Balkan će se tresti! Pronađen stari dokument koji otkriva mračne tajne Josipa Broza Tita! Zastupnica Titove unuke Svetlane Broz, Gordana Spasojević, kaže da je njena klijentkinja dostavila sudu spiskove stvari sa izložbi Muzeja istorije Jugoslavije.

- Imovina Josipa Broza uglavnom se nalazi u MIJ. Reč je o 200.000 predmeta. Takođe smo sudu podneli spisak nesporne imovine, za koju su i nekadašnja državna komisija koja je popisivala stvari, i Predsedništvo SFRJ, konstatovali da je nesporna. Na njemu su Titovi lični predmeti, tabakere, muštikle i ostale stvari koje nisu bile obuhvaćene prvostepenim ostavinskim rešenjem - kaže Gordana Spasojević. Nemci su mala deca za njih: Kako su komunisti streljali 72 pilota Kraljevine Jugoslavije? Među 1.000 strana spiskova koje su od suda dobili na prošlom ročištu, po rečima Violete Kočić Mitaček, zastupnice Titovog sina Miše i unuke Zlatice Broz, mnoštvo je duplikata.
Wikipedia
- Jedini zanimljiv dokument je iz 1983, ali ni on ne sadrži spiskove, već samo upozorenje Jovanke Broz da nisu popisane sve stvari - kaže ova advokatica. Posle Nove godine, ostavinski postupak iza Josipa Broza napuniće 33 godine. Zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku Svetlana Broz je podnela ustavnu žalbu. (Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.