JAKŠIĆI ŠTRAJKUJU GLAĐU: Porodica iz Novog Sada NEĆE DA NAPUSTI SVOJ STAN
Foto: N1 printscreen

bunt!

JAKŠIĆI ŠTRAJKUJU GLAĐU: Porodica iz Novog Sada NEĆE DA NAPUSTI SVOJ STAN

Podsetimo, nekoliko desetina Novosađana sprečilo je juče izvršitelje da isele porodicu Jakšić iz stana koji su oni, kako navode, uredno platili investitoru ali zatim raskinuli kupoprodajni ugovor jer smatraju da su dobili manji od onog koji su kupili

Objavljeno:

Porodica Jakšić iz Novog Sada stupila je u štrajk glađu zbog donetog rešenja o iseljenju iako su uredno platili investitoru ali zatim raskinuli kupoprodajni ugovor jer smatraju da su dobili manji od onog koji su kupili.

Ljubomir Jakšić u izjavi za Insajder navodi da su se na ovaj korak odlučili jer nemaju drugog izbora.

“Moja žena, punoletan sin i ja stupili smo u štrajk glađu jer više nemamo druge načine da javnosti skrenemo pažnju na sve nepravilnosti i protivzakonitosti koje se dešavaju u našem slučaju. Sa jedne strane odugovlači se postupak našeg izvršenja prema dužniku. a sa druge sudija Osnovnog Suda u Novom sadu donosi rešenje o našem iseljenju,“ dodaje Jakšić.

On dodaje i da je prema njegovim saznanjima u postupku u kome je on stranka doneto preko 20 rešenja koja oni nisu dobili.

„Mi ćemo ostati na ulici zbog sprege predsedice Suda i nekih privatnih investitora,“ kaže Jakšić i dodaje da će štrajk glađu nastaviti dok god se njihovo pitanje ne reši.

Porodica Jakšić takođe najavljuje i krivične prijave protiv izvršitelja i predstavnika suda.

Podsetimo, nekoliko desetina Novosađana sprečilo je juče izvršitelje da isele porodicu Jakšić iz stana koji su oni, kako navode, uredno platili investitoru ali zatim raskinuli kupoprodajni ugovor jer smatraju da su dobili manji od onog koji su kupili.

Porodica Jakšić je stan u izgradnji kupila 2001. godine od investitora Tihomira Samardžića iz Novog Sada, ali je prilikom useljenja dobila ključeve potpuno drugog i manjeg (umesto 76 kvadrata, dobili su stan od 32 kvadrata) zbog čega su tužili investitora.

Supruga vlasnika stana Mirjana Jakšić rekla je na protestu da je posle tužbe za raskidanje kupoprodajnog ugovora doneta presuda u korist porodice Jakšić koja je 2009. godine postala pravosnažna.

Tom presudom investitor Tihomir Samardžić je bio obavezan da porodici isplati celokupan iznos cene stana od 33.000 evra s kamatama, ali pošto on to nije učinio, porodica je 2013. godine pokrenula postupak izvršenja protiv njega.

"Od tada do danas izvršenje nije sprovedeno. Sem što su sudije odugovlačile postupak izvršenja, predsednica Osnovnog suda u Novom Sadu nas je u jednom momentu obavestila da je naš postupak obustavljen i arhiviran na naš predlog, što nije istina, jer mi takav predlog nikada nismo podneli", rekla je Mirjana Jakšić novinarima.

Ona je izjavila da je porodica podnosila podneske Ministarstvu pravde, Vrhovnom kasacionom sudu, disciplinskom sudu na kojem su gonili sudije zbog opstrukcije i odugovlačenja, ali da nikada nisu dobili odgovore.

"Nakon svega nam je sada 2017. godine stigao novi zaključak prema kojem zapravo mi treba da se iselimo iz stana", rekla je tada Mirjana Jakšić.

(Espreso.co.rs / Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.