CEO GRAD RASKOPAN, NAROD BESAN, A ONI IZDALI SAOPŠTENJE! Ministarstvo objavilo koliko u Srbiji trenutno ima gradilišta!
Foto: Beta / Ilustracija

samo sa dozovolom

CEO GRAD RASKOPAN, NAROD BESAN, A ONI IZDALI SAOPŠTENJE! Ministarstvo objavilo koliko u Srbiji trenutno ima gradilišta!

U saopštenju se navodi da je trend rasta sve veći

Objavljeno: 19:45h

Ministarstvo je navelo da je na kraju januara 2017. godine, u Srbiji bilo 6.819 aktivnih gradilišta a da je do kraja jula, broj povećan na 11.603 gradilišta.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je po podacima iz sistema za elektronsko podnošenje zahteva za građevinsku dozvolu (CEOP), u Srbiji trenutno aktivno 13.647 gradilišta što je, kako se navodi, dva puta više nego početkom godine.

"Trend rasta nastavljen je i tokom poslednja dva meseca, i do 9. oktobra uvećan je za oko 20 odsto, na 13.647 gradilišta", piše u saopštenju.

Navodi se da su aktivna gradilišta "svi objekti za koje postoji prijava radova, s tim da je broj objekata na kojima se izvode radovi i veći, jer u taj broj nisu uračunati objekti završeni u konstruktivnom smislu, za koje još nije izdata upotrebna dozvola".

"Kad bi se uzeli u obzir svi objekti na kojima se izvode radovi, procenjuje se da bi broj gradilišta u Srbiji bio najmanje za oko 50 odsto veći, odnosno da bi premašio 20.000", dodaje se u saopštenju.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.