POČELI SU DA RADE I ONI KOJI NIKAD NISU! Radnici "Goše" počeli da rade, od jutros SVI na radnim mestima
Foto: Filip Plavčić

konačno!

POČELI SU DA RADE I ONI KOJI NIKAD NISU! Radnici "Goše" počeli da rade, od jutros SVI na radnim mestima

Od prodaje završenih vagona i obrtnih postolja moglo bi da se zaradi oko 3 i po miliona evra

Objavljeno:

Fabrika šinskih vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci od jutros ponovo radi. Štrajk započet 28. marta okončan je nakon što su zaposleni dobili po 30.000 dinara iz sredstava koja su, u neku ruku, sami obezbedili - dogovorom sa poslovnim partnerima, da uplate novac na račun firme a da oni zauzvrat pokrenu proizvodnju.

- Svi su na radnim mestima, počeli su da rade i oni koji nikada nisu – pola u šali pola u zbilji kaže Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora.

- Danas ćemo da potpišemo izjavu sa poslovodstvom, a u ponedeljak bi trebalo da dođu predstavnici Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, da i to završimo. Tako bi, bar sa te strane, trebalo da se osiguramo, da utanačimo da priznaju naš dug i kako će da nam ga isplate – najavljuje Vujičić.

Po njegovim rečima, od prodaje završenih vagona i obrtnih postolja moglo bi da se zaradi oko 3 i po miliona evra.

Dug za neisplaćene zarade radnicima, zbog čega su i krenuli u štrajk, nastao tokom vlasništva slovačke kompanije ŽOS iz Trnave, kaže Vujičić, iznosi oko dva miliona evra, tako da bi trebalo i da pretekne za ostale poverioce i kupovinu materijala za proizvodnju.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.