DUNJA MOŽE DA PREŽIVI AKO SE SRBIJA PROBUDI! Porodicu su pripremili na najgore, ali IMA NADE, POMOZITE!
Foto: printscreen

ustanite

DUNJA MOŽE DA PREŽIVI AKO SE SRBIJA PROBUDI! Porodicu su pripremili na najgore, ali IMA NADE, POMOZITE!

Lekari su Dunjinu porodicu upozorili na najgore, ako je uopšte moguće roditelje pripremiti na tako nesto

Objavljeno:

Dunja Kraćun je rođena 07.11.2012. godine iz blizanačke visoko rizične održavane trudnoće.

Po rođenju dobija ocenu 1. Reanimirana je i stavljena na mehaničku ventilaciju. Trećeg dana dolazi do pneumotoraksa i usled nedostatka kiseonika do trajnog oštećenja mozga, pojave cisti i krvarenja 4. stepena (najtežeg).

Lekari su Dunjinu porodicu upozorili na najgore, ako je uopšte moguće roditelje pripremiti na tako nesto. Uprkos svemu, Dunja uspeva da prevaziđe sve to, a posle skoro dva meseca počinje da pravi po neki samostalni udah.

Prvi put je operisana 29.1.2013. godine na neurohirurgiji, plasiran VP sant koji drenira likvor iz komora u stomak, a 9.4.2013. godine je rađena revizija i dreniraju se ciste. Kao posledicu svih operacija i dodatnog oštećenja mozga Dunja ima cerebralnu paralizu, epilepsiju, hidrocefalus,a od pre mesec dana i oštećenje bubrega.

Ali ni to je nije sprečilo da sedi, puzi, da priča. Borila se! Za Dunjino što samostalnije detinjstvo malo fali i vi tu možete da pomognete, koliko god možete.

foto: printscreen

15. juna je operisana u Turskoj i sve je prošlo u najboljem redu, ali tek predstoji borba. Dunjina budućnost zavisi od tih vežbi.

U fondaciji "Budi human" Aleksandra Šapića otvoren je račun na koji možete da uplatite novčana sredstva i na čemu će vam mala Dunja i njena porodica biti večno zahvalni. Vaše MALO njoj znači MNOGO.

Uplata na račune:

Dinarski: 160-469701-92

Devizni: 00-540-0002135.3

IBAN broj: RS35160005400002135358

http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/316/dunja-kracun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.