POČELO JE! Pale 24 kazne zbog prekoračenja brzine na autoputu
Foto: Dado Đilas

dolijali

POČELO JE! Pale 24 kazne zbog prekoračenja brzine na autoputu

- Uglavnom su prekoračenja bila do 40 km na sat od dozvoljene brizine - naveo je Milinković.

Objavljeno: 14:36h

Na autoputu Šid - Šimanovci je počelo merenje srednje brzine vozila na autoputu i danas su na naplatnoj stanici Šimanovci za dva i po sata kažnjena 24 vozača, od kojih je 21 stranac.

Zamenik načelnika Saobraćajne policije Boban Milinković je rekao novinarima, na rampi Šimanovci, da je merenje srednje brzine na autoputu inače počealo u ponedeljak, 4. septembra i da će naknadno iz sistema biti obrađeni podaci i kažnjeni vozači koji su prekoračili brzinu, a da od danas saobraćajna policija kažnjava na naplatnim rampama.

U SRBIJI ĆE BITI DOZVOLJENO PRETICANJE PREKO PUNE LINIJE! Pitali smo stručnjake da li je to normalno? (FOTO)

Kako je rekao, od 24 kažnjena vozača samo su tri državljani Srbije, a 21 je stranac i od toga su trojica u skraćenom postupku procesuriana pred nadležnim prekršajnim sudom, dok su ostali platili kazne po prekršajnom nalogu.

- Uglavnom su prekoračenja bila do 40 km na sat od dozvoljene brizine - naveo je Milinković.

Policija počinje da kažnjava i za prekoračenje od 1 kilometra na čas! OVO JE SPISAK SVIH KAZNI!

Dodao je da su tri prekoračenja bila zbog brzine iznad 160 km na sat.

foto: Marina Lopicic

Milinković je takođe rekao da bi do kraja godine trebalo na svim autoputevima u Srbiji da proradi taj sistem kontrole i kažnjavanja vozača na osnovu merenja srednje brzine vozila.

VOZAČI, OVO SU NOVA PRAVILA I KAZNE: Koje su smanjene, koje su još paprenije, I KADA MOŽETE PRETICATI I NA PUNOJ? - Od ponedeljka je počelo izračunavanje prosečne brzine kretanja na deonici autoputa Šid - Šimanovci. Danas smo na Šimanovci primenili način vršenja kontrole koristeći mogućnost da se on lajn dobiju podaci o prekoračenju prosečne brzine. U svim naplatnm stanicama se nalazi po jedan policijski službenik i kada se pojavi vozilo koje je prekoračilo dozvoljenu brzinu,tom vozaču se uzimaju dokumenta i on se sankcioniše - objasnio je Milinković.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.