Dete vam je nasilnik i tuče drugu decu? NE BRINITE, KAD PORASTE VOZIĆE BENTLI ILI BITI GRADONAČELNIK U SRBIJI?
Foto: Fonet, Nebojša Mandić, Profimedia

naša realnost

Dete vam je nasilnik i tuče drugu decu? NE BRINITE, KAD PORASTE VOZIĆE BENTLI ILI BITI GRADONAČELNIK U SRBIJI?

Posle svakodnevnih ispovesti žrtava maltretiranja, brutalnih napada, i verbalnih i fizičkih, svima nam se vrzma po glavi pitanje - ko su deca monstrumi, ko ih vaspitava i u koga izrastaju?

Objavljeno:

"Bio sam bukvalno džak za boks, gotovo na svakom odmoru sam dobijao batine, makar i šklepanje po glavi u prolazu, bilo je mnogo ponižavajuće njihovo smejanje, što mi se urezalo u sećanje, pa danas kad god čujem da se neko smeje makar i iz pozitivnog razloga, u meni to budi negativna sećanja. Nasilje je bilo progresivnog tipa, postepeno je sve išlo ka gorem. U petom razredu sam toliko bio maltretiran, depresivan, povučen, namerno sam kasnio na svaki prvi čas kao bih maksimalno mogao da smanjim stepen nasilja, ali nije previše pomagalo".

SKORO SU MI IZVADILI OKO, POVRAĆAO SAM KRV OD BATINA, a mene su slali kod psihologa! Otvoreno pismo učenika koji je prošao UŽASNO NASILJE i TRAŽI ALEKSIN ZAKON!

foto: Profimedia

Pismo žrtve brutalnog vršnjačkog nasilja iz Vojvodine potreslo je javnost, a onda je usledila još jedna ispovest.

Oglasila se baka devojčice koja trpi nasilje i udarce u glavu samo zato što nema roditelje. Ovu poruku podelila je Dragana Janković, majka dečaka Alekse Jankovića koji se ubio 2011. godine jer nije više mogao da trpi maltretiranje "svojih drugara".

UNUKU MI TUKU U GLAVU SAMO ZATO ŠTO NEMA RODITELJE: Pismo iz Srema koje je dobila Aleksina mama LEDI KRV U ŽILAMA (FOTO)

Posle svakodnevnih ispovesti žrtava maltretiranja, brutalnih napada, i verbalnih i fizičkih, svima nam se vrzma po glavi pitanje - ko su deca monstrumi, ko ih vaspitava i u koga izrastaju?

foto: Pixabay.com

Ako je suditi po poslednjim napadima i situacijama koje potresaju srpsku javnost, i ako se napravi paralela sa decom koja brutalno maltretiraju, tuku i zlostavljaju svoje "drugare" iz školskih klupa, čini se da ta ista deca izrastaju u nasilnike koji ozbiljno ugrožavaju bezbednost svih građana Srbije.

Najpre je isplivao slučaj gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, koji je na sastanku brutalno vređao, psovao i ponižavao profesora Građevinskog fakulteta Vladimira Polovinu, sada je tu grupa mladih huligana koji rade kao obezbeđenje jednog lokalnog kluba, koji su presekli kolonu i udarili automobil u kojem se nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ne može a da se ne postavi pitanje - šta nas očekuje sutra?

IŠČUPAĆU TI GRKLJAN, POJEŠĆU GA KAO MOJ PITBUL, STAVIĆU TI BETONSKE CIPELE! Poslušajte jezive pretnje gradonačelnika Subotice iz SNS i šamare koji su usledili! (AUDIO)

foto: Youtube printscreen

Koji novi slučaj će sutra potresti srpsku javnost? Ko će biti odgovoran ukoliko dođe do nekog većeg incidenta? Ko je odgovoran zbog toga što su "deca monstrumi" izrasli u nasilne i primitivne gradonačelnike koji očigledno misle da silom koju im omogućava "politički imunitet" mogu da budu bahati, i da osim moći koju uživaju, izgleda sve "drže u svojim rukama"? Da li "mali monstumi" izrastaju u nasilne predsednike fudbalskih klubova, poput Spasoja Vujovića, predsednika FK "Bačka 1901" koji je išamarao profesora Polovinu, posle brutalnog vređanja od strane gradonačelnika Labana?

foto: Dragan Kadić

Ko je odgovoran što verovatno ista ta deca sada rade kao "obezbeđenje klubova"? Da li oni znaju da je u normalnim državama obezbeđenje tu da štiti, a ne da izaziva probleme? Da li oni znaju uopšte da za to ne treba da ih kvalifikuje "debeo narko dosije", koji su zaradili u toku ili odmah posle tinejdžerskih dana, već neke potpuno druge osobine, koje su u Srbiji za ovu poziciju očigledno misaona imenica.

Ko je odgovoran za divljanje po beogradskim ulicama preskupim automobilima, presretanje kolone, narušavanje bezbednosti bilo da je u njoj predsednik ili obični građanin? Ne može a da se ne postavi pitanje da li je došlo do potpunog poremećaja vrednosti?

foto: Pixabay

Ovo su problemi koji drmaju srpsku javnost, i na koje, sudeći po svemu što se dešava niko nema odgovor. Kako zaustaviti sve češće agresivne ispade mladih, pa onda onih u koje oni izrastaju, jer po svemu sudeći to je sve češći način reagovanja kada žele da ispune neke svoje potrebe?! Treba postaviti pitanje psiholozima da li se ovakvim ponašanjem manifestuje agresija, kako je prepoznati i kako sprečiti njeno razvijanje?

Da li su ovi pravi primeri gradonačelnika, predsednika fudbalskih klubova, obezbeđenja? Treba se dobro preispitati, pozvati savest na odgovornost, ali i institucije koje bi trebalo da se bave ovom problematikom.

Ili će nasilna deca, a kasnije nasilni gradonačelnici, čelnici i ostali zavladati normalnom Srbijom. Ako je još nešto ostalo od nje.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.