PRETUČENI NAPREDNJAK OPTUŽUJE: Evo kako su Spasoje Vujović i ekipa OTELI CEO FUDBALSKI KLUB!
Foto: Facebook

nova saznanja o malverzacijama!

PRETUČENI NAPREDNJAK OPTUŽUJE: Evo kako su Spasoje Vujović i ekipa OTELI CEO FUDBALSKI KLUB!

Vladimir Polovina, koji je bio žrtva maltretiranja redakciji Espresa uputio je imejl u kojem se otkrivaju razne malverzacije vezane za subotički fudbalski klub na čijem je čelu upravo Spasoje Vujović, čovek za kojeg kaže da ga je tukao

Objavljeno:

Vladimir Polovina, profesor građevinskog fakulteta poslednjih dana u žiži je javnosti nakon što je javno rekao da je bio žrtva verbalnog, ali i fizičkog maltretiranja.

SILEDŽIJA LABAN POBEGAO OD NOVINARA: Posle saslušavanja IZLETEO NA DRUGI IZLAZ!

Naime, Espreso je ekskluzivno objavio audio snimak na kojem se čuje kako gradonačelnik Subotice Bogdan Laban preti smrću profesoru Građevinskog fakulteta Vladimiru Polovini, ali i kako nepoznato lice šamara profesora Polovinu!

IŠČUPAĆU TI GRKLJAN, POJEŠĆU GA KAO MOJ PITBUL, STAVIĆU TI BETONSKE CIPELE! Poslušajte jezive pretnje gradonačelnika Subotice iz SNS i šamare koji su usledili! (AUDIO)

Kasnije je Vladimir Polovina poslao i saopštenje u kome je naveo da ga je Laban vređao i da mu je pretio, ali da ga je pretukao Spasoje Vujović, predsednik Upravnog odbora FK Bačka 1901 i prijatelj Bogdana Labana, i da su mu nanete lakše telesne povrede.

foto: Facebook

Spasoje Vujović od jula meseca novi je predsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba "Bačka 1901" iz Subotice.

Vladimir Polovina, koji je bio žrtva maltretiranja redakciji Espresa uputio je imejl u kojem se otkrivaju razne malverzacije vezane za subotički fudbalski klub na čijem je čelu upravo Vujović.

U dokumentu dostavljenom redakciji vidi se kratka hronologija događaja u ovom fudbalskom klubu, ali i brojne malverzacije vezane za njega!

- 8. jula 2016. godine predsednik UO Nemanja Simović zakazuje skupštinu kluba u skladu sa statutom kluba pošto odlazi na novo radno mesto.

foto: Privatna arhiva

Skupština je održana gore navedenog datuma. To znači nastavak mandata članovima skupštine i novoizabranom rukovodstvu (2013-2017. god).

- Jedan dan ranije jedna grupa na čelu sa Vukadinović Milojkom koji se u zadnje tri godine vrti oko kluba organizuje takođe skupštinu kluba, falsifikuje ostavke jednog broja članova skupštine i lažnim pečatom sa te skupštine koja nema nikakvo uporište u statutu i poslovnicima u klubu formira ilegalnu upravu, upisuje se u APR skidajući dosadašnje legalne zastupnike.

- Ulaze u klub 2. 8. 2016. godine, nasilno grupa od 10-15 osoba poznatih i nepoznatih izbacuju sekretara kluba Magdenovskog, oduzimaju mu pečat, buše elzet bravu, menjaju brave na svim vratima u klubu i praktično nasilno ulaze u posed kluba.

foto: Privatna arhiva

- Policija je bila uredno pozvana i prisutna ali nije htela ulaziti u prostorije kluba (postoji zapisnik), sekretaru je hitna pomoć ukazala pomoć. Sutradan je kasa u kojoj se čuvaju važni dokumenti i pare takođe nasilno otvorena. Ulaskom u klub praktično preuzimaju klub i predstavljaju se kao legalno rukovodstvo.

- Sa druge strane, stvarno legalno rukovodstvo preko svojih organa legalno pokušava da se vrati u posed kluba.

- Obaveštena je policija

- Obaveštena je politika grada

- Obavešteno je tužilaštvo

- Obaveštene su sve inspekcije

- Pokreće se sudski spor za nelegalan upis u APR za otimanje poseda

- Od strane politike se dobija „lažna podrška“ između ostalog da se ne oglašavamo u sredstvima javnog informisanja, da ne iskaču bruke ali nažalost nismo prepoznali ovu političku igru jer se teren pripremao za nekog i nešto. Aca Aleksić sprovodi ovu igru - piše u saopštenju i dalje se dodaje:

foto: Privatna arhiva

- Za godinu nemogućnosti ulaska u klub i nekoliko sudskih sporova u kojima je mnogo falsifikata i instruisanih sudija procesi idu sporo i nelogično.

foto: Privatna arhiva

"Pravda je duga ali dostižna. Tužilaštvo i pored značajnih i mnogo verodostojnih dokaza još uvek nije smoglo snage da pokrene krivične prijave", piše u saopštenju.

- Jedan od novih dokaza je i rešenje terenske kontrole Uprave prihoda gde se konstatuje mnogo nepravilnosti u knjigovodstveno i materijalno-finansijskom poslovanju, gde je državni budžet direktno oštećen.

Jednom rečju, prihodi kluba se ne uplaćuju na račun kluba, sve je u sivoj ekonomiji, što svi relevantni državni organi znaju, ali ne preduzimaju nikakve mere. Na kraju svega dešava se nešto brutalno za klub i njegove simpatizere.

foto: Privatna arhiva

- Nelegalno se usvaja novi statut kluba koji dobro administrativno pokrivaju „stručnjaci“ koji nije izraz volje članova kluba, simpatizera i navijača, pa čak i običnih građana, koji su nakon objave na sajtu subotica.com imali oko 20.000 pregleda, komentara (negativnih).

- Imenuje se novi odbor od sedam članova iz kriminalnog miljea, policije i interesnih grupa koji nemaju nikakve veze sa osnovnom delatnošću kluba, tj. sa fudbalom - navodi se u saopštenju Vladimira Polovine, i dodaje se da je tada počela agonija, represija i demonstracija sile, a sve uz saglasnost gradonačelnika Bogdana Labana

foto: Print Screen Youtube

- On je naredio svim članovima SNS-a iz prethodnog rukovodstva (čak njih 6 članova) da podnesu ostavke.

foto: Privatna arhiva

U saopštenju se takođe navodi i da je ovaj fudbalski klub interesantan iz nekoliko razloga.

"Nešto je dobro pripremano ali i jako naivno. FK Bačka je ovim ljudima interesantna iz mnogo razloga:

  • Lokacija buvljak
  • Prihodi kluba mesečno iznose 10-11.000 evra
  • Odlična infrastruktura kluba
  • Parking prostori
  • Tezge na pijaci
  • Poslovni prostori"

- Novi predsednik Vujović Spasoje samo je posle mesec i nešto dana nakon poraza u Drugom kolu ušao u svlačionicu, vređao i maltretirao igrače, da bi na kraju išamarao igrača Bjelobrka.

- Ovako nešto se nije desilo u istoriji kluba, šta je sledeće za sada se samo pretpostavlja.

- Situacija u klubu je veoma teška, dovodi se u pitanje njegova egzistencija, a najstariji klub u Srbiji i gradski brend, ne zaslužuje da zbog interesa koji nemaju veze sa fudbalom bude uprošašćen - zaključuje se u saopštenju.

Ovim povodom pokušali smo da stupimo u kontakt sa rukovodstvom gorepomenutog kluba. Međutim, do objavljivanja ovog teksta na naše pozive nismo dobili odgovor.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.