OGORČENI RATNI VETERANI: Goran Vesić je poslednji čovek koji bi trebalo da uveliča otvaranje bulevara junacima s Košara!
Foto: Filip Plavčić

ne bi trebalo ni da se pojavi!

OGORČENI RATNI VETERANI: Goran Vesić je poslednji čovek koji bi trebalo da uveliča otvaranje bulevara junacima s Košara!

Mi smo bili u krvi do kolena braneći ovu zemlju, a Vesić se u to vreme krio po Crnoj Gori

Objavljeno:

Gradski menadžer Goran Vesić nije dobrodošao ukoliko bi se upriličilo otvaranje beogradskog bulevara koji će nositi naziv po herojima s Košara.

To su otvoreno poručili predstavnici veterana i porodica poginulih boraca, uz obrazloženje da bi dezerter Vesić, ukoliko bi se pojavio i na ovom događaju, pljunuo na herojstvo koje su 1999. pokazali srpski vojnici braneći karaulu Košare od NATO agresije.

foto: Dragana Udovičić

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije Željko Vasiljević poručio je za Kurir da Vesić nema moralno pravo da dođe i da se slika kad se na novoizgrađenom bulevaru bude presecala crvena vrpca.

- Goran Vesić je poslednji čovek koji ima moralno pravo da uveliča svečanost prilikom otvaranja bulevara junacima s Košara, pa čak ne bi trebalo tamo ni da se pojavi. Dok su heroji ginuli na Košarama i branili Srbiju, Goran Vesić je pobegao od te obaveze i skrivao se u Crnoj Gori pod Milovim skutom. Danas je apsolutno neprihvatljivo za sve nas koji smo ratovali i stradali u tim ratovima da nam Vesić lažno odaje počasti - smatra on.

Vasiljević podseća da je ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca dok je Vesić sedeo u fotelji drugog čoveka grada, umanjen popust za komunalije, mnogima je ukinut besplatan parking, a na nivou grada prestao je da postoji sektor za boračku i invalidsku zaštitu u okviru Sekretarijata za socijalnu politiku.

- To je počast koju smo od Vesića dobili. Neka mu ne pada na pamet da otvara bulevar našim junacima s Košara - naglasio je Vasiljević.

I Dragan Đorđević, koji vodi Udruženje ratnih veterana i porodica palih boraca Srbije, poručuje da bi Vesić svojim prisustvom ponizio ove iskrene patriote.

foto: Vladimir Milovanović

- To je poniženje i za porodice palih boraca i za časne i poštene borce. Ako smo mi bili u krvi do kolena braneći ovu zemlju, a Vesić se u to vreme krio po Crnoj Gori, onda on zaista nema danas prava da se kiti i slika na ovom događaju. Nije mu mesto tamo i ubeđen sam da 99 odsto boraca ima isto mišljenje - izjavio je Đorđević.

OSUĐEN NA DVE GODINE ROBIJE

foto: FoNet

Kao što je Kurir pisao, Vesić je zbog neodazivanja vojnom pozivu 1999. bio osuđen na dve godine zatvora, a sam je priznao da je u maju te godine pobegao u Crnu Goru. Baš u to vreme junaci s Košara su vodili iscrpljujuću bitku sa znatno superiornijim neprijateljem. Novi bulevar, koji spaja Tošin bunar i Most na Adi, zapravo će čuvati sećanje na herojsku borbu između 9. aprila i 9. juna na jugoslovensko-albanskoj granici na karauli Košare, u kojoj se 250 srpskih vojnika borilo protiv 6.000 pripadnika NATO. Poginulo je 108 naših heroja.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.