DETE S AUTIZMOM SU IZBACILI IZ AVIONA, a sad se oglasio direktorat: Skandalozno saopštenje Er Srbije!
Foto: Nebojša Mandić

BRUKA I SRAMOTA

DETE S AUTIZMOM SU IZBACILI IZ AVIONA, a sad se oglasio direktorat: Skandalozno saopštenje Er Srbije!

Zaključeno je da jedanaestogodišnji Vid Antić, prema nalazima lekara, nije bio spreman za let, kao i da je avio prevoznik poštovao sve odredbe

Objavljeno:

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je saopštio danas da je Er Srbija, u slučaju autističnog deteta kojem je zabranjeno da uđe u avion za Tivat 6. avgusta, postupila u skladu sa priručnikom, kao i da nije bilo povrede zakona.

AUTIZAM JE NJEGOV PLAČ I MOJ OČAJ: Potresne reči ove majke iz Srbije urezaće vam se u dušu

Kako se navodi, nakon vanrednog inspekcijskog nadzora zaključeno je da jedanaestogodišnji Vid Antić, prema nalazima lekara, nije bio spreman za let, kao i da je avio prevoznik poštovao sve odredbe.

foto: Nebojša Mandić

- Tokom inspekcijskog nadzora izvršen je uvid u procedure avio-prevozioca u kojima je opisan postupak koji primenjuje avio-prevozilac u slučaju prijema na let putnika sa smetnjama u razvoju. Shodno navedenim procedurama prilikom registracije putnika za let, lice koje vrši tu registraciju dužno je da izvrši preliminarnu procenu putnika za let, što je i učinjeno, a o čemu je obavešten šef smene zastupnika avio-prevozioca, koji je poštujući navedenu proceduru, zajedno sa putnikom i pratiocem otišao do dežurnog lekara na aerodromu „Nikola Tesla" - navodi se u saopštenju Direktorata.

GONIĆU IH DO POSLEDNJEG DINARA KOJI IMAM! Čeda Antić posle incidenta u avionu objasnio KAKO JE BITI RODITELJ DETETA S AUTIZMOM U SRBIJI!

Kako ističu, lekar je izvršio procenu spremnosti putnika za let i utvrdio da putnik u datom trenutku i stanju nije bio spreman za let.

- Nakon izvršene procene lekara, predstavnik avio-prevozioca na aerodromu doneo je odluku da se putniku uskrati ukrcavanje u vazduhoplov -naglašavaju.

foto: Nebojša Mandić

U toku vanrednog inspekcijskog nadzora izvršen je i uvid u zapise iz rezervacionog sistema koji koristi avio-prevozilac gde je utvrdjeno da rezervacija putnika kome je uskraćeno ukrcavanje nije sadržala informaciju da se radi o putniku sa posebnim potrebama.

ZAPAMTI BOŽE, ZNA ŠTA RADI! Nebojša Krstić bezočno napao Čedu Antića DA SE NEUKUSNO PROMOVIŠE preko autističnog sina!

- Tokom vanrednog inspekcijskog nadzora utvrdjeno je da je avio-prevozilac poštovao odredbe procedura navedenih u priručniku, kao i da nije bilo povrede Zakona o vazdušnom saobraćaju i Zakona o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju, saopštio je danas Direktorat za civilno vazduhoplovstvo - ističe Direktorat.

TREBA DA TE JE SRAMOTA, NE PLAŠIŠ SE BOGA, NIČEG SE NE PLAŠIŠ! Antić žestoko odgovorio Krletu!

Takođe podsećaju, da svi putnici imaju pravo da prilikom rezervacije karata prijave putovanje i lica sa posebnim potrebama kako bi tim osobama bili omogućeni uslovi za prihvat i prioritetno ukrcavanje u vazduhoplov.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.